kuva:Metla/Jouni Hyvärinen
Metla

Taimitietopalvelun uutiskirje 2/2011

5.7.2011

Ajankohtaista ja tutkittua

Taimiuutiset 2/2011 ilmestynyt

 

 

Tässä uutiskirjeessä esiteltyjä tutkimuksia on selostettu laajemmin juuri ilmestyneissä Taimiuutisissa. Taimiuutiset on Metlan Taimitieto­palvelun julkaisema tiedotuslehti alan käytännön toimijoille ja tutkijoille.

 

Tutustu Taimiuutiset -lehteen >

Metla panostaa puiden kasvullisen lisäyksen tutkimukseen

 

 
Monistettuja pallo- ja kultakuusia. Kuva: Metla/Teijo Nikkanen.  

Hyvälaatuisia taimia metsänviljelyyn ja erikoistaimia koristepuiksi – priimaa viljelyaineistoa tarvitaan moneen tarkoitukseen.

 

Myös alan tutkimus vastaa kysyntään:

Punkaharjulla aloitettiin kolmevuotinen ”Kasvullinen lisäys – osaamista ja teknologiaa biotalouden tueksi” -tutkimushanke.

Lue lisää >

Tilaa tai peru uutiskirje

 

Jos et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit perua sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

Tutkittua

Männyntaimet pois pakkasvarastosta viimeistään kesäkuun alussa

 

 

Kuusen taimien pakkasvarastointia voidaan jatkaa turvallisesti juhannukseen saakka. Männyn laita on toisin, sillä se poikkeaa kasvutavaltaan ja karaistumiskehitykseltään kuusesta. Tuoreen tutkimuksen mukaan männyn taimet kannattaa ottaa pakkasvarastosta jo kesäkuun alussa.

Lue lisää >

Kukkiiko kuusi, saadaanko siementä?

 

 

Kuusella on pari, kolme hyvää käpyvuotta kymmenessä vuodessa, edellisen kerran runsas siemensato oli vuonna 2006.  Juuri nyt eletään jännittäviä aikoja, sillä kesäkuun keskivaiheilla saavutetun tietyn lämpö­summan (200 d.d) jälkeen tulevien viidenkymmenen päivän lämpöolot ovat kuusen kukkasilmujen muodostumisen kannalta kriittistä aikaa.

 

Männyllä kukkasilmujen erilaistumisen kannalta tärkein aika osuu puolestaan heinäkuun puolivälistä elokuun alkuun. Kukintojen määrä vaikuttaa käpy­sadon kokoon ja sitä kautta siementilanteeseen.

 

Lue lisää >

 

Lue juttu "Käpyjen keruu on tarkkaa puuhaa" >

© Metsäntutkimuslaitos (Metla), Jokiniemenkuja 1, PL 18, 01301 VANTAA, p. 029 532 2111
www.metla.fi | Liity tai poistu uutiskirjeen jakelusta verkkolomakkeella
Lähetä palautetta | Toimitus: Merja Lindroos, etunimi.sukunimi @ metla.fi