kuva:Metla/Jouni Hyvärinen
Metla

Taimitietopalvelun uutiskirje 4/2010

5.1.2011

Ajankohtaista ja tutkittua

Taimiuutiset 4/2010 ilmestynyt

 

 

Tässä uutiskirjeessä esiteltyjä tutkimuksia on selostettu laajemmin juuri ilmestyneissä Taimiuutisissa. Taimiuutiset on Metlan Taimitieto­palvelun julkaisema tiedotuslehti alan käytännön toimijoille ja tutkijoille.

 

Tutustu Taimiuutiset -lehteen >

Vieraat puulajit - mahdollisuus vai uhka?

 

   

NordGen Metsä järjesti loka­kuussa 2010 Uppsalassa kaksipäiväisen tilaisuuden vieraiden puulajien käyttö­mahdollisuuksista metsä­taloudessa. Seminaariin osallistui reilut 60 osanot­tajaa kaikista Pohjoismaista, Suomesta oli mukana Metlan asiantuntijoita sekä metsä­puolen taimien tuottajia ja viranomaisia.

Maassa maan tavalla: vieraiden puulajien käytössä ja viljelyssä on suuria eroja eri maiden välillä.

Lue lisää >

TULOSSA: Taimitarhapäivät 7.-8.2. Jyväskylässä

 

Tutustu ohjelmaan >

 

 

Tilaa tai peru uutiskirje

 

Jos et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit perua sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

Tutkittua

Taimikuoppaan upotetut torjunta-ainerakeet antavat pitkäaikaista suojaa tukkimiehentäitä vastaan

 

 

Tukkimiehentäitä torjutaan yleensä ruiskuttamalla taimet kasvinsuojeluaineella. Metlan Suonenjoen taimitarhalla on testattu uusia, rakeen muotoi­sia valmisteita, jotka laitetaan istutuskuopan pohjalle tai sekoitetaan kylvöalustaan.

 

Näin kasvi saa rakeiden sisäl­tämät tehoaineet suoraan kasvualustasta. Lisäksi sää­olosuhteiden vaikutus ainei­den pysyvyyteen vähenee ja vaikutusaika pitenee, kun tehoaineet vapautuvat rakeista hitaasti.

Lue lisää >

Hirvivahinkojen esiintymistä on hankala ennustaa

 

Hirvi aiheuttaa merkittävää vahinkoa metsätaloudellem­me. Valtakunnan metsien inventoinnin (VMI10) mukaan hirvieläinten aiheuttamien vahinkojen pinta-ala on met­sissämme lähes miljoona hehtaaria.

 

Vahinkojen määrä seuraa yleensä hirvikannassa tapahtuneita muutoksia. Mutta onko hirvieläinvahinkojen ja esimerkiksi maisema­rakenteen tai sääolojen välillä yhteyttä?   

 

Lue lisää >

© Metsäntutkimuslaitos (Metla), Jokiniemenkuja 1, PL 18, 01301 VANTAA, p. 029 532 2111
www.metla.fi | Liity tai poistu uutiskirjeen jakelusta verkkolomakkeella
Lähetä palautetta | Toimitus: Merja Lindroos, etunimi.sukunimi @ metla.fi