kuva:Metla/Jouni Hyvärinen
Metla

Taimitietopalvelun uutiskirje 3/2010

7.10.2010

Ajankohtaista ja tutkittua

Taimiuutiset 3/2010 ilmestynyt

 

 

Tässä uutiskirjeessä esiteltyjä tutkimuksia on selostettu laajemmin juuri ilmestyneissä Taimiuutisissa. Taimiuutiset on Metlan Taimitieto­palvelun julkaisema tiedotuslehti alan käytännön toimijoille ja tutkijoille.

 

Tutustu Taimiuutiset -lehteen >

 

 

TULOSSA Koulutuspäivä 9.11. metsäpalvelujen tarjoajille

 

Metlan ja Mikkelin ammattikorkeakoulun järjestämä koulutus tähtää metsäpalveluyrittäjien johtamistaidon ja taloushallinnon osaamisen kartuttamiseen.

 

Tutustu päivän ohjelmaan ja ilmoittaudu >

Pintakasvillisuuden torjunta antoi männyntaimille eloonjäämismahdollisuuden pellonmetsitys-

alueella

 

 
 

Pintakasvillisuus on suuri uhka puuntaimille pellon­metsitysalueilla. Miten nurmirölli ja muut rikka­kasvit saadaan kuriin? Torjunta-aineiden merkitys­tä  männyntaimien kehityk­seen tutkittiin 15 vuotta kestäneessä kokeessa.

Lue lisää >

ITIÖIDEN MIKROMAAILMA: Kuusen käpyruosteiden tunnistaminen lähtee itiötutkimuksesta

 

 

Kotimaisen kuusen viljely on moninkertaistunut viime vuosikymmeninä. Valitetta­vasti erilaiset ruostesienet verottavat merkittävästi kuusen käpy- ja siemen­satoja sekä viljelyksillä että metsissä. Sienituhojen torjunnan kehittäminen etenkin siemenviljelyksillä on ensiarvoisen tärkeää. Torjuntatyö on pitkä prosessi, joka on aloitettu  tutki­malla eri ruostesienien itiöitä niiden mikromaailmassa.

Lue lisää >

Tutkittua

Uudesta hirvikarkotteesta myönteisiä kokemuksia

 

 

Talvella 2009-2010 testattu Trico-hirvikarkote sai karko­tetta kokeilleilta metsän­omistajilta hyvää palautetta. Taimikohtaiseen suojaus­käsittelyyn tarkoitettua karkotetta oli helppo käyt­tää, se pysyi taimissa hyvin ja mikä tärkeintä: se ehkäi­si hirvivahinkoja selvästi. 80 prosenttia karkotetta testanneista metsänomista­jista haluaisi käyttää sitä myös jatkossa.

Lue lisää >

Rikoista tullut yhä suurempi riesa paakkutaimille

 

Paakkutaimiin kasvavat rikkaruohot on nypitty pois pääsääntöisesti käsi­pelillä, koska soveltuvia kasvinsuojeluaineita ei ole ollut käytettävissä. Metlan Suonenjoen ja Finforelian tamitarhoilla kemiallista torjuntaa testattiin pienimuotoisesti, kun kuusen paakkutaimiin tutkimusmielessä kylvet­tyä horsmaa käsiteltiin rikkakasvien torjunta-aineella.  Kemiallisessa torjunnassa ilmeni riskejä niin taimien kevät- kuin syyskäsittelyssäkin.

 

Lue lisää >

 

Tilaa tai peru uutiskirje

 

Jos et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit perua sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

 

 

 

 

 

 

© Metsäntutkimuslaitos (Metla), Jokiniemenkuja 1, PL 18, 01301 VANTAA, p. 029 532 2111
www.metla.fi | Liity tai poistu uutiskirjeen jakelusta verkkolomakkeella
Lähetä palautetta | Toimitus: Merja Lindroos, etunimi.sukunimi @ metla.fi