kuva:Metla/Jouni Hyvärinen
Metla

Taimitietopalvelun uutiskirje

6.4.2010

Tutkittua

Taimiuutiset 2/2010 ilmestynyt

 

 

Tässä uutiskirjeessä esiteltyjä tutkimuksia on selostettu laajemmin juuri ilmestyneissä Taimiuutisissa. Taimiuutiset on Metlan Taimitietopalvelun julkaisema tiedotuslehti alan käytännön toimijoille ja tutkijoille.

 

Tutustu Taimiuutiset -lehteen >

Kevätfenologia huomioidaan kuusen jalostuksessa

 

 
Metla/M-L Napola
 

Kuusen kasvuunlähdön ajankohta vaihtelee alkuperien, jälkeläistöjen ja yksilöiden välillä. Silmujen aukeamisen ja versojen kasvuunlähdön ajankohta on yksilöllinen ominaisuus, jonka periytyvyys on voimakasta. 

 

Keväthallatuhojen on ennustettu kasvavan ilmastomuutoksen myötä, joten kuusen kasvurytmiin on kiinnitettävä aiempaa suurempaa huomiota.

Lue lisää >

Siitepölyn kaukokulkeutuminen ja siitepölykilpailu männyillä

 

 
Metla/Saila Varis
 

Ilmaston lämpeneminen saat­taa koetella myös metsäpuita. Olisiko lämpimämpiin olosuhteisiin sopeutuneiden lajitovereiden geeneistä apua ilmastomuutokseen sopeutu­misessa? Metlassa tutkittiin, miten männyn siitepöly kaukokulkeutuu ja miten se kilpailee paikallisen siitepölyn kanssa munasolujen hedelmöityksestä. 

Lue lisää >

Tutkittua

Onnistuuko kuusen viljely hienojakoisilla savimailla?

 

 
Metla/Timo Saksa
 

Tiiviitä, kovia, liian kuivia, liian kosteita, hapettomia – savi- ja hiesumaat ovat haasteellisia taimien kasvun ja metsänuudista­misen kannalta. Metla testasi kuusen viljelyä hienojakoisella savimaalla.

Lue lisää >

Laikkumätästyksestä rohkaisevia tuloksia Koillismaan korkeudella
Eeva Kotilainen

 

Maanmuokkaus on yleensä välttämätön toimenpide taimettumisen parantamiseksi ja metsän uudistu­misen turvaamiseksi. Sopivan maanmuokkaus­menetelmän valintaan vaikuttavat eri menetelmien taloudellisuus, ympäristöystävällisyys sekä varsinkin uudistumistulos. Metlassa tutkittiin perinteisten menetelmien rinnalle nousseen, ympäristöystäväl­lisemmän laikkumätästyksen toimivuutta Koillismaan korkeudella.

Lue lisää >

Tilaa tai peru uutiskirje

 

Jos et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit perua sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

© Metsäntutkimuslaitos (Metla), Jokiniemenkuja 1, PL 18, 01301 VANTAA, p. 029 532 2111
www.metla.fi | Liity tai poistu uutiskirjeen jakelusta verkkolomakkeella
Lähetä palautetta | Toimitus: Merja Lindroos, etunimi.sukunimi @ metla.fi