Metla uutiskirje
 www.metla.fi

Puun korjuu ja käyttö

1/2014
Ajankohtaista
Metlan uusi tutkimusohjelma avaa puutuote­alalle lisää mahdollisuuksia toimia biotalous­yhteis­kunnassa

Metla on käynnistänyt viisivuotisen (2014–2018) Puumateriaalit ja -tuotteet biotalouden rakentamisessa (MAT) -tutkimus- ja kehittämisohjelman.

MAT kokoaa yhteen puutieteen ja -teknologian, genetiikan, metsänjalostuksen, puumarkkinatieteen, metsäpolitiikan, ennakoinnin sekä verkosto- ja elinkaaritutkimuksen osaajia.

Lue lisää >
Päättyneen PUU-tutkimusohjelman (2009-2013) loppuseminaari PUUN VUODET 18.3.2014 Suomen luontokeskus Haltiassa, Espoossa

Seminaari tarjoilee valittuja paloja viiden vuoden tutkimus- ja kehittämistyöstä puun korjuun, puuraaka-aineiden ja puutuotteiden käytön arvoketjuissa.

Tutustu ohjelmaan ja ILMOITTAUDU >

Poimintoja PUU-ohjelman tutkimuksista 2009-2013
Puutuotteiden raaka-ainepohja muutoksessa, puukauppa kehitystilassa

Puuraaka-ainepotentiaalit ja puukaupan toiminta -teema-alueen hankkeissa on tutkittu kotimaisen raaka-aineen ominaisuuksia, kilpailukykyä ja niiden näkymiä. Samalla on kehitetty menetelmiä muun muassa raaka-aineen pitkäaikaiskestävyyden testaukseen.

Lue lisää >

Puukauppaa tehdään joka päivä. Metsänomistajat tarvitsevat yhä enemmän neuvoja ja palveluja, etenkin leimikoiden myynnin suunnittelussa, tarjousten vertailussa ja hintaseurannassa.

Lue lisää >
Kehittyvä korjuulogistiikka ja taitava kuljettaja – puunkorjuun lyömätön yhdistelmä

PUU-ohjelman puun­korjuu­seen ja korjuulogistiikkaan liittyvien tutkimusten pääteemoina olivat kausivaihtelun vähentäminen, kuljettajaopastus ja logistiset ratkaisut.


Lue lisää >
Innovaatioita, puurakentamista, liiketoimintaideoita, sertifiointia, kierrätystä

PUU-ohjelman Puutuotteet ja asiakasratkaisut -teema-alueessa on viiden vuoden aikana tehty tutkimusta 20 tutkimus- tai kehittämis­hank­keessa. Aiheet ovat liittyneet puutuotteiden kehittämiseen, markkinoihin ja puutuotealan yritystoimintaan.

Lue lisää >

Kuvat: Metla/Erkki Oksanen, ellei toisin mainita