kuva:Metla/Jouni Hyvärinen

Puun korjuu ja käyttö

2/2011


Ajankohtaista

Paraneeko kotimaisen puun saatavuus hallitusohjelmalla?

 

 

Yksi metsäteollisuuden toiveista Suomen hallitusneuvotteluille oli kotimaisen puun saatavuuden parantaminen. Neuvottelutuloksen ratkettua tavoitteet todettiin (Metsäteollisuus ry:n tiedote 17.6.2011) hyviksi, mutta toimenpiteet riittämättömiksi. Jotta toimenpiteiden parantavaa vaikutusta voitaisiin seurata, on ensiksi määriteltävä, mitä puun saatavuudella tarkoitetaan.

 

Lue lisää >

Euroopan energiamarkkinoiden uusjako muokkaa myös metsäteollisuuden rakenteita

 

 

Suomen metsäsektori seuraa maailman kuulumisia herkällä korvalla. Saksa on päättänyt lopettaa energian tuottamisen ydinvoimalla vuoteen 2022 mennessä. Päätös heijastuu koko Euroopan metsäteollisuuteen. Energian hinnan nousu lisää energian tuotannon kannattavuutta ja puusta sähköä tuottavien laitosten puustamaksukykyä. Samasta raaka-aineesta kiinnostuneet metsäteollisuusyritykset ovat haasteiden edessä.

 

Lue lisää >

Tilaa tai peru uutiskirje

 

Jos et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit perua sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

 

Tutkittua

Parhaan tuoton tavoittelu saattaa muuttaa hankinta-alueen puuvirtoja merkittävästi

Hakkuukoneen kuljettaja tekee työssään tärkeitä päätöksiä, joiden perusteella puu ohjataan edelleen jalostuslaitoksille kuten sahoille ja sellutehtaille. Hakkuukoneessa on mittalaitteilla varustettu tietojärjestelmä, joka ehdottaa rungon ominaisuuksiin sopivia katkaisuvaihtoehtoja.

 

Kuljettaja valitsee näistä sopivimman ja tekee päätöksen, joka ratkaisee puun arvoketjun loputkin lenkit. Mihin tietojärjestelmän katkaisuehdotus perustuu? Onko se aina paras mahdollinen? Entä voisiko järjestelmää vielä parantaa?

Lue lisää >

PUU-ohjelman täsmäisku Pirkanmaa–Satakunta -alueelle

 

 

PUU-ohjelman henkilöstö teki maakunnallisen täsmäiskun Pirkanmaan ja Satakunnan alueelle 13.-15.6.  Retkeily osoittautui arvokkaaksi  tiedonvaihtotapah-

tumaksi – alueen yrityksiltä saatiin tutkimukseen uutta näkökulmaa ja samalla jalkautettiin kentälle viestiä PUU-ohjelman toiminnasta ja palveluista.

 

Lisäksi tutustuttiin asiasisällöltään PUU-ohjelman ulkopuolisiin, mutta ajatuksia herättäviin kohteisiin kuten Yyterin tähtikudospistiäistuhoalueeseen.

 

Lue lisää >

© Metsäntutkimuslaitos (Metla), Jokiniemenkuja 1, PL 18, 01301 VANTAA, p. 029 532 2111
www.metla.fi | Liity tai poistu uutiskirjeen jakelusta verkkolomakkeella
Lähetä palautetta | Toimitus: Merja Lindroos, etunimi.sukunimi @ metla.fi