kuva:Metla/Jouni Hyvärinen

Uudistuvat puutuotearvoketjut ja puunhankintaratkaisut PUU

1/2011


Tiedon ja teknologian siirto -teema

Tiedon siirtäminen tutkijalta käytäntöön – siinä temppu, joka vaatii tekijöiltään uusia toimintamalleja. PUU-ohjelman tutkimukset hyödyntävät monenlaisia tiedonsiirtotapoja ja -kanavia, joista kerrotaan esimerkkejä tässä uutiskirjeessä.

 

Siirrämme tietoa

 

 
Henrik Heräjärvi.  

Puolueettoman tiedon tuottaminen on tutkimus­laitoksen päätehtävä. Mutta riittääkö se? Tietoa tuottavat monet muutkin tahot – yksityisistä ajattelijoista konsultti­toimistoihin. Sopivia välineitä hyödyntmällä satunnainen ajattelija voi saada yhtä paljon näky­vyyttä kuin tutkimuslaitos. Nykypäivän tietotulvasta tiedon hakijan voi olla joskus vaikea kaivaa esiin puolueeton ja korkeatasoisin tulos.

 

Lue lisää >

Puun käyttöön lisäpotkua Pirkanmaalla

 

 

Metlan johtaman Elinvoimainen puuverstas -hankkeen tavoitteena on lisätä pirkanmaalaisten puutuotealan yritysten kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä järjestämällä koulutuksia sekä lisäämällä yritysten välistä yhteistyötä. Mainiona työkaluna yrittäjien tuotteiden ja palvelujen lanseerauksessa toimii Puutuotetori -sivusto.

 

Lue lisää >

Tiedon ja teknologian siirto -teema

Mäntytieto puutuotealan tarpeisiin löytyy nyt netistä

 

 
Honkarakenne Oyj.  

Mäntyä puutuotekäytössä koskeva tutkimustieto on ollut tähän asti saatavilla pääasiassa tutkimus­julkaisujen, lehtiartikkelien ja erilaisten tiedonsiirto­tapahtumien välityksellä. Metlan puutieteen tutkijat paransivat mäntytiedon hakumahdollisuuksia ja laativat männylle oman kaksikielisen nettisivuston. Monipuolisesta sivustosta voivat tietoa hakea muun muassa puutuoteyritykset, puutuotekauppa ja puutoimialan kehittäjät.

Lue lisää >

Puiden uuteaineista puunsuoja-aineita?

 

 

Metla tutkii puiden uuteaineiden soveltu­mista puunsuoja-aineeksi yhteistyössä Itä-Suomen ja Oulun yliopistojen tutkijoiden kanssa. Tulokset ovat rohkaisevia: uuteaineet panevat bakteereille ja sienille kunnolla hanttiin. Mutta miksi puuntutkijat keskustelevat uuteaineista myös lääkäreiden, farmakologien ja kemistien kanssa?

 

Lue lisää >

Tilaa tai peru uutiskirje

 

Jos et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit perua sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

 

© Metsäntutkimuslaitos (Metla), Jokiniemenkuja 1, PL 18, 01301 VANTAA, p. 029 532 2111
www.metla.fi | Liity tai poistu uutiskirjeen jakelusta verkkolomakkeella
Lähetä palautetta | Toimitus: Merja Lindroos, etunimi.sukunimi @ metla.fi