kuva:Metla/Jouni Hyvärinen

Uudistuvat puutuotearvoketjut ja puunhankintaratkaisut PUU

2/2010

Tutkittua

Julkinen tuki tärkeää pk-yritysten innovaatio­toiminnassa

 

 

Euroopan laajuinen metsä- ja puualan yritysten innovaatiotoiminnan tukipolitiikkaa kartoittava tutkimus-  ja yhteistyöhanke päättyy tänä vuonna. Hankkeen tavoitteena oli tuottaa tietoa siitä, miten  eri politiikkalohkojen toiminta tukee pk-yritysten innovaatiotoimintaa. Metlasta tutkimukseen osallistui useita yrityksen taloustieteen tutkijoita.

 

Lue lisää >

Puun ympäristöarvot puntariin

 

 
Martti Venäläinen  

Vaikka puulla rakennusmateriaalina on lukuisia kiistattomia ympäristöetuja, ei puutuotteiden käyttö ole niiden ansiosta ainakaan vielä lisääntynyt merkittävästi.

 

Joko ympäristöarvoilla ei ole merkitystä, tai sitten emme tiedä miten ympä­ristöarvoista täytyisi viestiä rakentajille, rakennuttajille ja puutuotteiden ostajille. Metla tuo nyt peliin mukaan tutkimuksen näkökulmaa. Ympäristösuorituskyky on jatkossa osa puutuotteiden asiakasryhmien tuote- ja palvelutarpeet -tutkimusta.

 

Lue lisää >

Verkostoitumalla voimaa Pirkanmaan puutuotealalle

Metlan Parkanon toimipaikasta johdetaan kolmivuotista puutuotealan kehittämishanketta. Elinvoimainen puuverstas -hankkeen päätavoite on edistää pirkanmaalaisten puutuotealan pienyritysten välistä yhteistyötä.

 

Lue lisää >

Tutkittua

Suomalaisten puutuote- ja puutaloteollisuuden yritysten tie Venäjällä kohti syvempää yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa

 

 
Juhani Marttila  

Vaikka puutuoteteolli­suuden suomalais-venäläinen yhteistyö onkin syventynyt merkittävästi viimeisen 20 vuoden aikana, mahdolli­suuksia uusiin toiminta­muotoihin on vielä käyttä­mättä. Suomalaisyritysten läpimurto Venäjän puu­rakentamisen markkinoilla edellyttää erityisesti paikallisen liiketoimintakulttuurin osaamista ja pitkäjänteistä suunnittelua.

Lue lisää >

Puun laadun määrittäminen jo leimikkovaiheessa auttaisi ohjaamaan puutavaran sen oikeaan käyttöön

 

 
Henrik Heräjärvi  

Uuden Seelannin ja Yhdys­valtojen etelävaltioiden mäntyviljelmillä, joissa puut ovat yleensä hyvin saman­kaltaisia keskenään, käytetään akustiikkaan perustuvaa leimikoiden ennakkomittausmene­telmää. Menetelmän avulla määritetään pystypuiden laatu ja sen perusteella korjattavan puutavaran käyttökohde. Asiaa on tutkittu ensi kertaa nyt myös Suomessa.

 

Lue lisää >

Tilaa tai peru uutiskirje

 

Jos et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit perua sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

 

Kuva: Metla/Jouni Hyvärinen

© Metsäntutkimuslaitos (Metla), Jokiniemenkuja 1, PL 18, 01301 VANTAA, p. 029 532 2111
www.metla.fi | Liity tai poistu uutiskirjeen jakelusta verkkolomakkeella
Lähetä palautetta | Toimitus: Merja Lindroos, etunimi.sukunimi @ metla.fi