kuva:Metla/Jouni Hyvärinen

Uudistuvat puutuotearvoketjut ja puunhankintaratkaisut PUU

1/2010

Tutkittua

Kierrätetty puu, utopiaako?

 

 

Terästeollisuus mainostaa rakentajalehdessä: ”Teräs, ekologisin rakennus­materiaali: kierrätysprosentti 100”. Onko puurakennus­teollisuuden taivuttava puolitotuuksilla mainosta­misen edessä?

 

Lue lisää >

Tapahtumia

 

Tulevaisuusfoorumissa 15.3. teemana "Metsät ja ilmastopolitiikka"

 

Valtioneuvoston hyväksymästä ilmasto- ja energiapoliittista tulevaisuusselonteosta keskustellaan tulevaisuus­foorumeissa eri puolilla Suomea. Joensuun Metla-talolla järjestettävän tapahtuman teemana on Metsät ja ilmastopolitiikka. Tilaisuudessa kuullaan muun muassa esitys aiheesta "Puurakentaminen päästöjen vähentämisessä".


Ilmoittaudu tulevaisuusfoorumiin >Kuva: Metla/Jouni Hyvärinen

 
Kasvun eväitä pienyrityksille 8.4.

Yritysten kasvun tukeminen on tehokas keino edistää työllisyyttä, kilpailukykyä ja kansantalouden kasvua. Kasvun eväitä pienyrityksille -seminaarissa keskity­tään puunkorjuu-, metsäenergia- ja kuljetusyritysten sekä metsäpalvelu- ja pientaimitarhayritysten kasvuun ja kilpailuedun saavuttamiseen.


Seminaarin ohjelma (pdf) >

Uutta tutkimusta

Puutuoteyritysten asiakasryhmien tuote- ja palvelutarpeet kansainvälisillä markkinoilla

 

 
Metla/Martti Venäläinen  

Puutuoteyritysten asiakkaat ovat laatutietoisia yrityksiä ja yksittäisiä kuluttajia. Metlassa asiakasryhmiä ja niiden tarpeita tutkitaan perusteellisesti juuri alkaneessa tutkimushankkeessa.

 

Lue lisää >

Puurakennusteollisuuden kannattavuus ja kasvun edellytykset

 

 
Metla/Henrik Heräjärvi  

Kuinka paljon Suomessa on sellaisia puutaloja valmistavia yrityksiä, joiden toiminta on kasvanut kannattavasti? Entä millä eväillä nämä yritykset ovat saaneet toimintansa kannattamaan? Vastauksia kysymyksiin saadaan kasvuyrityksiä tutkivasta uudesta tutkimuksesta.

 

Lue lisää >

Tilaa tai peru uutiskirje

 

Jos et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit perua sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

© Metsäntutkimuslaitos (Metla), Jokiniemenkuja 1, PL 18, 01301 VANTAA, p. 029 532 2111
www.metla.fi | Liity tai poistu uutiskirjeen jakelusta verkkolomakkeella
Lähetä palautetta | Toimitus: Merja Lindroos, etunimi.sukunimi @ metla.fi