Metla uutiskirje
 www.metla.fi

Metsäsuunnittelu

 1/2012
Ajankohtaista
MELA Tulospalvelu uudistui – Metlan hakkuumahdollisuusarvioissa ensimmäistä kertaa mukana energiapuu
Kuva: Merja Lindroos

Metlan uudistuneessa MELA tulospalvelussa (TuPa) julkaistiin hiljattain tuoreet hakkuumahdolli­suusarviot (Tiedote 23.1.2012 ). Arviot perustuvat valtakunnan metsien (VMI) inventoinnin vuosina 2006–2010 mitattujen koeala- ja puutietojen avulla tehtyihin MELA-vaihtoehto-laskelmiin.

Tulospalvelua on uudistettu merkittävästi, ja nyt hakkuumahdollisuusarvioissa oli ensimmäistä kertaa mukana myös energiapuu. Laskelmien mukaan energiapuuhakkuut tehostavat puunkäyttöä.

Lue lisää >
Lisää uutiskirjeitä

Kaikki uutiskirjeet >
Metsäsuunnittelu-uutiskirjeet >

Tilaa tai peru uutiskirje verkkolomakkeella >

 

Tutkittua
Hyviä neuvoja tarvitaan eniten hakkuisiin liittyvissä asioissa
Kuva: Teppo Hujala

Ensiharvennus, metsikön uudistaminen, leimikon­suunnittelu sekä ainespuun myynti – siinä TOP4 aiheista, joihin metsän­omis­tajat hakevat eniten neuvoja. Tukea päätöksen­teolle sekä vuorovaikutusta tarvitaan vaikka metsän­omis­tajalla olisikin käytössään voimassa oleva metsäsuunnitelma.

Lue lisää >
Monipuolista metsäsuunnittelua muuttuvassa metsänomistajakentässä
Kuva: Päivi Pykäläinen

”Metsänomistaja on aktiivinen taloudellinen toimija, joka tekee oikeita päätöksiä omien metsiensä käytöstä. Siinä on meille metsäsuunnit­telijoille tavoitetta ja haastetta kerrakseen,” toteaa Metlassa syksyllä 2011 aloittanut erikois­tutkija Jouni Pykäläinen.

Lue lisää >
Kuvat: Metla/Erkki Oksanen, ellei toisin mainita