Metsäsuunnittelu

2.5.2011 1/2011

Ajankohtaista - tutkittua

Kuulumisia Metlan metsäsuunnittelun tutkimuksesta

 

 

Metlan metsävaratieto­järjestelmän ja metsä­suunnittelun tutkimus- ja kehittämis-ohjelma (MSU) päättyi viime vuoden lopussa. Työ metsäsuun­nittelun tutkimuksen parissa jatkuu vilkkaana. Metsäsuunnittelun uutiskirje esittelee tuoreimpia tuloksia ja tapahtumia tieteenalalta.

 

Lue lisää >

Kuusamon kansainvälinen symposiumi yksimielisenä: metsäneuvonnan vertaisverkostoja kannattaa vahvistaa

 

Kuva: Outi Virkkula

 

Metsänomistajat vaih­tavat keskenään tietoja ja kokemuksia. Keven­tääkö vapaamuotoinen tiedonvaihto metsän­omistajia neuvovien organisaatioiden työtä? Muun muassa tätä pohdittiin huhtikuussa Kuusamossa järjeste­tyssä symposiumissa, jossa vertailtiin metsäneuvonnan nykytilaa ja kehittämistä eri maissa.

 

Lue lisää >

 

Tilaa uutiskirje!


Jos haluat jatkossa vastaanottaa uutiskirjeitä, voit tilata sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

Ajankohtaista - tutkittua

Metsäsuunnittelu onnistuisi myös etänä

 

 

Yhteisomistustilojen omistajat ja heidän metsänsä sijaitsevat usein kaukana toisistaan. Omistajien ja metsäsuunnittelijan henkilökohtainen tapaaminen on hankalaa. Miten käy metsäsuunnittelun?

 

Juuri valmistuneessa tutkimuksessa ei käyty lain­kaan metsässä eikä tavattu osapuolia henkilökoh­taisesti – silti metsäsuunnitelma tuli tehtyä. Miten?

 

Lue lisää >

MELA (metsälaskelma) -ohjelmistoa uudistettiin käyttäjien toivomuksesta

 
 

MELA2009 -ohjelmiston uusi versio julkistettiin huhtikuun alussa 2011. Uudistus  nimettiin MELA2009 2nd edition -versioksi, koska muutokset ovat  pieniä, mutta kuitenkin käyttäjien toivomia.

 

Paras uudistus käyttäjälle on päästä vertailemaan kaikkia ohjelmiston simu­loimia metsänkäsittely­vaihtoehtoja eikä vain optimiratkaisuja.

 

Lue lisää >

© Metsäntutkimuslaitos (Metla), PL 18, 01301 VANTAA ,p. 029 532 2111
www.metla.fi | Liity tai poistu uutiskirjeen jakelusta verkkolomakkeella
Lähetä palautetta | Toimitus: Merja Lindroos, etunimi.sukunimi @ metla.fi