Metsävaratietojärjestelmän ja metsäsuunnittelun
tutkimus- ja kehittämisohjelma (MSU)

15.12.2008

Ajankohtaista

Hankerekisteri kokoaa yhteen metsäsuunnitteluun liittyvät tutkimushankkeet

 

Metlan Metsävaratietojärjestelmän ja metsäsuunnittelun tutkimus- ja kehittämisohjelman

Suunnittelija Aimo Anola-Pukkila
(MSU) tehtävänä on tehostaa metsätalouden toimijoiden, tiedon tuottajien, tieto- ja viestintäteknologian sovellusten kehittäjien sekä tutkijoiden vuorovaikutusta. Tutkimusalan kokonaistilanteen ja toimijakentän hahmottamisessa auttaa MSU:n hankerekisteri.

 

Lue lisää >

 

 

MSU-tiimi

toivottaa yhteistyökumppaneilleen

 

Hyvää Joulua ja

Onnellista Uutta Vuotta 2009!

 

 

 

Tilaa uutiskirje!

Jos haluat jatkossa vastaanottaa uutiskirjeitä, voit tilata sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

 

Tulossa

Uusi hanke ennakoi puunhankintaolosuhteiden muutoksia

 

Metsien käytölle on asetettu erilaisia rajoituksia esimerkiksi suojelu- ja kaava-alueilla. Rajoitukset vaikuttavat muun muassa puunjalostusyritysten raaka-aineen hankintamahdollisuuksiin. Metla, Euroopan metsäinstituutti (EFI) ja Helsingin yliopisto tutkivat uudessa yhteishankkeessaan, miten sahayritykset sopeutuvat puunhankintamahdollisuuksissa tapahtuviin muutoksiin.

 

Lue lisää >

Kohti kustannustehokkaampaa suunnittelua

Vanhempi tutkija Pekka Hyvönen

 

Metsikkötietoja kerätään maassamme kattavasti. Yhtä ainoaa tietopankkia ei ole olemassa – kunkin metsikön tiedot ovat maanomistajan tai niiden tahojen ja organisaatioiden hallussa, joilla on asianomaisten tietojen käyttöoikeus. Toimenpiteiden suunnittelussa on tärkeätä, että metsikön puustosta, maaperästä ja niille tehdyistä toimenpiteistä on riittävän tarkat ja ajantasaiset tiedot. Tietyn metsikön puustotiedot voivat olla saatavilla useammasta eri tietolähteestä, mutta tiedot saattavat olla eri toimijoiden hallussa. Tällöin haasteeksi nousee tietotarpeen kannalta kustannustehokkaimman tietoyhdistelmän löytäminen.


Lue lisää >

© Metsäntutkimuslaitos (Metla), PL 18, 01301 VANTAA ,p. 029 5322111
www.metla.fi | Liity tai poistu uutiskirjeen jakelusta verkkolomakkeella
Lähetä palautetta | Toimitus: Merja Lindroos, etunimi.sukunimi @ metla.fi