Metsävaratietojärjestelmän ja metsäsuunnittelun
tutkimus- ja kehittämisohjelma (MSU)

23.4.2008

Ajankohtaista

Metlan puolueeton asiantuntemus metsäsuunnittelun toimija- ja tutkijaverkoston tukena

Metsävaratietojärjestelmän ja metsäsuunnittelun tutkimus- ja kehittämisohjelma (MSU) poikkeaa rakenteeltaan Metlan muista tutkimusohjelmista.

 

”Ohjelma on oikeastaan toimija- ja tutkijaverkosto, johon ei hallinnollisesti kuulu yhtään tutkimushanketta. Tehtävämme on tehostaa metsätalouden toimijoiden, metsätietojen tuottajien, tieto- ja viestintäteknologian sovellusten kehittäjien ja tutkijoiden vuorovaikutusta”, toteaa ohjelman koordinaattori, professori Tuula Nuutinen Metlan Joensuun toimintayksiköstä.

 

Lue lisää >

Metsäsuunnitteluväki koolla Kuortaneella

Seminaarit, tapaamiset ja retkeilyt ovat tutkimuksen kannalta arvokkaita tiedonvaihtotilaisuuksia.

Kuva: Teppo Hujala / Metla

 

Kuortaneella syksyllä 2007 järjestetyssä metsäsuunnitteluseminaarissa keskusteltiin, äänestettiin, retkeiltiin ja ”laserkeilattiin” asiantuntevan verkoston voimin.

 

Lue lisää >

Tutkittua

LocalMELA avaa ovia kansainvälisille markkinoille

Suomalaiset metsäsuunnittelun tieto- ja laskentajärjestelmät ovat haluttua tietotaitoa myös ulkomailla. Vientituotteeksi järjestelmistä ei suoraan ole, sillä Suomen olosuhteisiin suunnitellut mallit eivät välttämättä sovellu sellaisenaan muiden maiden metsätalouden tarpeisiin. Metlan LocalMELA -hankkeessa on testattu teknologiaa, jonka avulla laskentajärjestelmien tietosisältöä on helpompi mukauttaa erilaisiin olosuhteisiin.

Lue lisää >

MELA Tulospalvelu – kätevä ja nopea

Metlan Metinfo-metsätietopalvelujen MELA-sivusto on erilaisten suunnittelutietojen ja -välineiden aarreaitta. Esimerkkinä monipuolisesta sivustosta voidaan mainita helppokäyttöinen MELA Tulospalvelu, joka antaa muutamalla napinpainalluksella hyödyllistä tietoa – havainnollisina kuvina ja taulukkotietona!


Lue lisää>

Metla kartoittaa metsäsuunnittelun tuotteita ja palveluja

Metsäsuunnittelu ja siihen liittyvät palvelut ovat uudistumassa lähivuosina merkittävästi. Tavoitteena on palvella metsänomistajia ja muita toimijoita nykyistä joustavammin. Erilaisten metsäpalvelujen tarjoajia näyttäisi olevan melkoinen määrä, mutta onko kenelläkään ajankohtaista ja yhtenäistä kokonaiskuvaa tästä toimijajoukosta? Metla on lähtenyt selvittämään metsäsuunnittelupalvelujen toiminta- ja kilpailuympäristöä osana uutta tutkimushanketta.


Lue lisää>

Tilaa tai peru uutiskirje

Jos et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit perua sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

Metsäntutkimuslaitos (Metla),
Unioninkatu 40A, 00170 HELSINKI
www.metla.fi