kuva:Metla/Jouni Hyvärinen
Metla

Metsästä hyvinvointia -tutkimusohjelma

1/2010

Tutkittua

Kyselytutkimus: Kansainväliset matkailijat arvostavat talousmetsää luontokokemuksena

kuvaaja: Mikko JokinenTutkimus vahvistaa, että Lappiin suuntautuva kansainvälinen matkailu perustuu voimakkaasti
luonnon vetovoimaisuuteen ja ulkoilumahdollisuuk­siin. Kansainväliset matkailijat eivät kaipaa ulkoilu­harrastuksia varten luonnontilaisia metsä­alueita, ja suhtautuvat yllättävän positiivisesti metsätalouden harjoittamiseen matkailualueilla. Tulos ilmenee Metlan vuonna 2008 tekemästä kyselytutkimuksesta, jonka tulokset on julkaistu 17.2.2010. Tutkimuksessa haastateltiin 750 ulkomaista matkailijaa eri puolilla Lappia.

Lue lisää >

Vastaako Lapin ohjelmapalvelutarjonta odotuksia?
kuvaaja: Harri SilvennoinenKansainväliset matkailijat haluavat harrastaa liikuntaa luonnossa, kokea aitoa luontoa ja yöpyä rauhallisella, luonnon­läheisellä kohteella. Kyselyyn vastanneista vain 3 % ilmoitti mat­kan motiiviksi mootto­rikelkkailun, mutta silti kaksi kolmasosaa vastaajista moottorikelkkaili.

Lue lisää >

Ajankohtaista

Kolumni: Pallaksesta parempi paikka

kuvaaja: Jouni Hyvärinen"Matkailua ei voi siirtää Kiinaan. Kun fyysiset paikat menettävät merkitystään monilla elämän­aloilla, matkai­lussa on yhä tär­keä se paikka, jonne mat­kus­tetaan. Erityiset kulttuurit ja luon­nonympäristöt kiinnostavat maailman yhdenmukaistuessa­kin. Ja ainakin sää ja ilmasto ovat aina tärkeitä", professori Seija Tuulentie kirjoittaa kolumnissaan.

Lue lisää >

Metsästä hyvinvointia -ohjelmalle ohjausryhmä

Metsästä hyvinvointia -ohjelman ohjausryhmässä on matkailun, metsätalouden sekä eri ministeriöiden ja oppilaitosten asiantuntijoita. Ryhmän tehtävä on osallistua ohjelman toiminnan suun­nitteluun, tehdä ehdotuksia tutkimuksen kohden­tamisesta ja toimia yhdyssiteenä organisaatioiden välillä.

Ohjausryhmän jäsenet >

Tilaa tai peru uutiskirje

Jos et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit perua sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

© Metsäntutkimuslaitos (Metla), Jokiniemenkuja 1, PL 18, 01301 VANTAA, p. 029 532 2111
www.metla.fi | Liity tai poistu uutiskirjeen jakelusta verkkolomakkeella
Lähetä palautetta | Toimitus: Sinikka Jortikka, etunimi.sukunimi @ metla.fi