kuva:Metla/Jouni Hyvärinen

Metsästä hyvinvointia -tutkimusohjelma

2/2009

Ajankohtaista

Mistä Ylä-Lapin metsäkiistassa on kysymys?
liisa-saarenmaa
Apulaisosastopäällikkö
Liisa Saarenmaa. Kuva:
Metla/Jouni Hyvärinen

"Ylä-Lapin maankäyttö­kysymykset ovat olleet pitkään kiistanalaisia, ja aika ajoin kiistat lei­mahtavat ilmiliekkeihin ja jälleen laantuvat. Viime aikoina esillä ovat olleet saamelais­ten maa­oikeuskysy­mykset, porotalouden ja metsätalouden yhteensovittaminen sekä luonnonsuojelua koskevat kysymykset", apulaisosastopääl­likkö Liisa Saarenmaa, maa- ja metsätalous­ministeriöstä kertoo.

Lue lisää >

Mitkä ovat olleet tutkimuksen tavoitteet?
metsäkone

Ylä-Lapin metsien kestävä käyttö -tutkimushanke perustettiin vuonna 2004 maa- ja metsä­talousministeriön aloitteesta. Tarkoi­tuksena oli tuottaa tieteellistä tietoa poliittisen päätök­senteon tueksi erityisesti metsätalouden ja porotalouden yhteensovittamista varten. 

Lue lisää >

Ylä-Lapin metsäkiistan ratkaisu - tutkimusta ja politiikkaa

Ylä-Lapin metsäkiistan ratkaisu on myös politiikkaa. Ylä-Lapin asioista on tehty useita eduskuntakyselyitä, ja tutkijat ovat käyneet esittelemässä tutkimus­tuloksista tutkijoiden ja kansanedustajien seurassa (TUTKAS).

Lue lisää (pdf) >

Tutkittua

Lopputulokset julkaistaan 26.3.2009 Saariselällä

Tutkimuksen lopputulokset julkaistaan 26.3.2009 Saariselällä. Seminaarissa kerrotaan aiemmin julkaisemattomat tulokset käytännön yhteensovit­tamisen mahdollisuuksista ja esitellään päätök­sentekoa helpottavia työkaluja. Aiemmin julkaistut tutkimukset ovat keskittyneet perustiedon tuottamiseen menetelmien kehittämistä varten.

 

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aihepiiristä kiinnostuneet.

talvi

Lue lisää >

Aiemmin julkaistuja tutkimustuloksia

porot
Kuva: Metla/Jouni Hyvärinen

Väliseminaarissa vuonna 2005 todettiin, että poro- ja metsätalous ovat yhteen­sovitettavissa ongelmista huolimatta. Yksi tärkeimmistä lähtökohdista on se, että paikal­lisilla on elikeinosta tai kulttuurista riippumatta halua rinnakkaiseloon.

Lue lisää >

Tilaa tai peru uutiskirje

Jos et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit perua sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

© Metsäntutkimuslaitos (Metla), Jokiniemenkuja 1, PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 2111
www.metla.fi | Liity tai poistu uutiskirjeen jakelusta verkkolomakkeella
Lähetä palautetta | Toimitus: Sinikka Jortikka, etunimi.sukunimi @ metla.fi