Metla uutiskirje

Vuodenkierto - kesä / syksy

 3/2011
Ajankohtaista ja tutkittua
Lapin ruska etuajassa

Lapissa ruska on etuajassa, ja ruska on hyvin erilainen eri paikoin. Koivun sienitaudit ja kesän kuivuus ovat vähentäneet Lapin ruskan värien kirkkautta. Yleensä ruska on Lapissa parhaimmillaan vasta suunnilleen 10. syyskuuta.

Tänä vuonna olisi koko Suomessa ollut hyvät edellytykset värikkääseen ja näyttävään ruskaan: Kulunut kesä oli lämmin, joten lehtiin kehittyi paljon ruskaväritykseen tarvittavia sokereita.

Lue lisää >

Ajankohtaista ja tutkittua
Hyi, hirvikärpäsiä! Voisiko niiltä välttyä?

Metsissä on jo tavattu hirvikärpäsiä kiusaamassa niin marjastajia, sienestäjiä kuin ammattimetsureitakin. Nyt loppukesällä ja syksyllä hirvikärpäset kuoriutuvat koteloistaan ja odottelevat uutta isäntää. Ne ovat aktiivisimmillaan lämpiminä päivinä, ja vasta jatkuvammat pakkasjaksot näyttävät lopettavan niiden liikkumisen. Hirvikärpänen inhottaa ja voi saada välttelemään metsiä

Lue lisää >

Kesä suosi puiden kasvua

Kuluneena kesänä riitti lämpöä ja kosteutta, ja Metlan kasvupantaa kantavilla seurantakuusilla olikin hyvä kasvuvuosi. Useat seurantakuuset ohittivat viime vuoden kokonaiskasvun jo heinäkuun puolivälissä. Puiden pituuskasvu päättyy heinäkuun alussa, ja tänä vuonna paksuuskasvu loppui noin 10. elokuuta.

Lue lisää >
Tilaa tai peru uutiskirje

Jos et jatkossa halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit perua sen verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella voit tilata myös Metlan tiedotteet sähköpostiisi.

Kuvat: Metla/Erkki Oksanen, ellei toisin mainita