Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla »Tutkimus »Tutkimusjohto

Tutkimusjohto

Sivukartta | Haku

Tutkimustoiminnan evaluointi ja koordinointi


Tutkimustoimintaa koordinoivat tutkimusjohtajat.

Tutkimus- ja kehittämispalvelujen asiantuntijaryhmään kuuluvat tutkimusjohtajat ja Metlan professorit. Asiantuntijayhmä toimii tutkimusjohtajien tukena osaamisen johtamisessa ja kehittämisessä sekä tutkimustoiminnan arvioinnissa. Ryhmä tukee myös ydinprosessien johtoryhmän toimintaa. Asiantuntijayhmän palavereissa käsiteltäviä asioita ovat mm. merkittävät tutkimuksen suuntaamista koskevat kysymykset, eri tieteenalojen välinen yhteistyö sekä kehitys kansainvälisesti ja kansallisesti, tutkimuksen laadun seuranta ja uudet tutkimushankkeet.

Uusia hanke-esityksiä tehdään noin 30-40 vuosittain. Suuri osa hanke-esityksistä pohjautuu tutkijoiden ideointiin ja aloitteisiin. Hanke-esitykset arvioidaan yhteisesti annettujen linjausten mukaan. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota erityisesti tutkimuksen painoalojen tietotarpeisiin, hankkeiden tieteelliseen tasoon sekä odotettavissa olevien tulosten sovellettavuuteen. Hanke-esitysten arviointiin osallistuu ulkopuolisia asiantuntijoita ja Metlan tutkimuksen asiantuntijaryhmä. Viime kädessä hankkeiden toteutuksesta päättää Metlan ylijohtaja.

Kaikki hankkeet ja tutkimusohjelmat evaluoidaan määräajoin ja aina niiden päättyessä. Evaluointiin osallistuu alan parhaita koti- ja ulkomaisia asiantuntijoita.

  Päivitetty: 12.01.2015 /KBym | Copyright Metla | Palaute