Metla Metsätilastotiedote

Metsätilastotiedote 675, 23.5.2003

Markkinahakkuut ja metsätalouden työvoima, huhtikuu 2003

Toimittaja: Elina Mäki-Simola

Huhtikuussa hakattiin 4,8 miljoonaa kuutiometriä puuta

Huhtikuussa 2003 hakattiin metsistämme puuta markkinoille 4,8 miljoonaa kuutiometriä. Määrä oli kaksi prosenttia edellisvuotista pienempi ja kymmenen prosenttia keskimääräistä* suurempi. Metsähallituksen osalta viime huhtikuun tietoja on käytetty kuvaamaan hakkuiden suuruusluokkaa.

Yksityismetsistä hakattiin raakapuuta kaikkiaan 4,1 miljoonaa kuutiometriä. Määrä oli kaksi prosenttia edellisvuotista pienempi ja yhdeksän prosenttia keskimääräistä suurempi. Pystykauppojen puumäärä lisääntyi edellisvuodesta kuusi prosenttia 2,9 miljoonaan kuutiometriin. Hankintapuun määrä puolestaan hupeni viime vuoden huhtikuuhun verrattuna 16 prosentilla.

Myös metsäteollisuusyhtiöiden omistamissa metsissä hakkuita tehtiin lähes viimevuotiseen tahtiin. Korjattu puumäärä, 322 000 kuutiometriä oli kaksi prosenttia edellisvuotista pienempi ja 36 prosenttia keskimääräistä suurempi.

Huhtikuussa korjattiin tukkipuuta 1,9 ja kuitupuuta 2,8 miljoonaa kuutiometriä. Tukkipuun määrä pieneni viisi prosenttia viime vuoden huhtikuuhun verrattuna ja kuitupuun määrä oli hivenen eli yhden prosentin suurempi.

* Keskimääräisellä tarkoitetaan huhtikuiden keskiarvoa vuosina 1993–2002.

Kuvat

Metsäntutkimuslaitos, metsätilastollinen tietopalvelu , puh. 010 211 2139, fax 010 211 2104, email: etunimi.sukunimi@metla.fi
Metsätilastotiedotteeseen liittyvät tilastotaulukot ovat saatavilla Metinfo Tilastopalvelusta (maksullinen).


Metla Metsätilastotiedotteet: http://www.metla.fi/tiedotteet/metsatilastotiedotteet/
Tiedotteet: http://www.metla.fi/tiedotteet/