Metla Metsätilastotiedote

Metsätilastotiedote 603, 10.12.2001

Metsäteollisuuden ulkomaankauppa, syyskuu 2001

Toimittajat: Jukka Torvelainen, Aarre Peltola

Massan vientihinta laski edelleen

Raaka- ja jätepuu

Raaka- ja jätepuuta tuotiin syyskuussa Suomeen 1,3 miljoonaa kuutiometriä. Määrä oli sama kuin kolmen edellisen kuukauden aikana (kuva 1).

Puun tuonti on pysynyt ennätystasolla helmikuusta asti. Tammi– syyskuun tuonti kipusi jo 11,9 miljoonaan kuutiometriin. Määrä oli 2,2 miljoonaa kuutiometriä korkeampi kuin edellis- tai ennätysvuonna 1999 (kuva 2). Entinen koko vuoden tuontiennätys (13 milj. m³) voi ylittyä jo lokakuussa.

Raaka- ja jätepuun vienti jatkui syyskuussa totutulla tasolla. Kuluvan vuoden kumalatiivinen vienti kohosi 0,6 miljoonaan kuutiometriin.

Metsäteollisuustuotteet

Syyskuussa vietiin metsäteollisuustuotteita 5,9 miljardin markan arvosta. Arvo oli neljä prosenttia pienempi kuin elokuussa. Tammi– syyskuun viennin arvo oli 56,3 miljardia markkaa. Se oli prosentin vähemmän kuin ennätysvuonna 2000.

Sahatavaran vientihinta jatkoi laskuaan. Syyskuun hinta oli 9 prosenttia viime vuoden keskihintaa alhaisempi. Massojen hinta sukelsi edelleen. Se oli syyskuussa jo 40 prosenttia alhaisempi kuin viime vuoden lopun huippukuukausina ja 33 prosenttia alhaisempi kuin viime vuonna keskimäärin (kuva 3). Tammi–syyskuun keskihinta oli 10 prosenttia pienempi kuin edellisvuonna. Syyskuussa myös paperin ja kartongin hinnat alenivat.

Metsäteollisuustuotteita tuotiin Suomeen tammi–syyskuussa 4,4 miljardin markan arvosta.

Kuvat 1 ja 2
Kuva 3

Metsäntutkimuslaitos, metsätilastollinen tietopalvelu , puh. (09) 857 051, fax (09) 8570 5717, email: etunimi.sukunimi@metla.fi
Metsätilastotiedotteeseen liittyvät tilastotaulukot saatavilla Metinfo tilastopalvelusta (maksullinen).


Metla Metsätilastotiedotteet: http://www.metla.fi/tiedotteet/metsatilastotiedotteet/
Tiedotteet: http://www.metla.fi/tiedotteet/