Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 19.12.2014
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Metsätilastollinen vuosikirja 2014 on ilmestynyt

Metsätilastollinen vuosikirja tarjoaa kokonaiskuvan Suomen metsistä, metsätaloudesta ja metsäteollisuudesta. Lisäksi kirjassa esitetään muun muassa metsäluontoa, metsien monikäyttöä ja ympäristökysymyksiä käsitteleviä tietoja sekä tärkeimmät kansainväliset metsätilastot.

Yli 400 -sivuiseen Metsätilastolliseen vuosikirjaan on koottu keskeiset metsäsektorin tilastotiedot. Vuosikirjaa käytetään paitsi tutkimukseen myös metsä- ja luonnonvarapolitiikan suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan. Metsätilastollista vuosikirjaa on julkaistu 1960-luvun lopulta lähtien. 

Kirjan taulukoita ja kuvia täydentävät tekstiosuudet, joissa kuvataan metsäalan viimeisintä kehitystä ja esitellään käytetyt käsitteet, tietojen kattavuus ja tilastointimenetelmät. Ajankohtaisimpia aiheita käsitellään tekstin joukkoon upotetuissa tietotauluissa.

Metsätilastollisen vuosikirjan taulukot ja kuvat ovat ladattavissa verkosta ilmaiseksi asiakkaan omalle koneelle (taulukot taulukkolaskimeen ja kuvat esim. powerpoint esityksiin). Kirja löytyy internetistä myös pdf-muodossa. Vuosikirjan lisäksi verkosta löytyvät kaikki muutkin Metlan julkaisemat tilastot, muun muassa viikoittain päivittyvät puun hintatiedot.

Metlan tilastotuotanto siirtyy ensi vuoden alussa toimintansa aloittavaan Luonnonvarakeskukseen, jossa metsätilastot, maataloustilastot sekä kala- ja riistatalouden tilastot yhdistyvät ruoka- ja luonnonvaratilastoiksi. Metsätilastoja tullaan jatkossa julkaisemaan sähköisesti Luonnonvarakeskuksen verkkopalvelussa osoitteessa www.luonnonvarakeskus.fi.

Julkaisu

  • Metsätilastollinen vuosikirja 2014. Skogsstatistisk årsbok. Finnish Statistical Yearbook of Forestry. Suomen virallinen tilasto: Maa-, metsä- ja kalatalous. 428 sivua.
  • Metsätilastollisen vuosikirjan kotisivu

Tilaukset

Lisätietoja

  • Päätoimittaja Aarre Peltola, p. 029 532 5468, aarre.peltola(a)metla.fi

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi

 

Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos RKTL:n ja Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Tiken tilastopalveluiden kanssa Luonnonvarakeskukseksi 1.1.2015. www.luonnonvarakeskus.fi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 23.12.2014 /KPB | Copyright Metla | Palaute