Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 6.11.2014
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Uusi perusteos metsänkasvatuksesta

Metsänkasvatus – menetelmät ja kannattavuus -kirja esittää puun ja metsän kasvun biologiset perusteet ja kertoo, miten puuston kehitystä ohjataan erilaisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Teoksen näkökulmana on taloudellinen toiminta, jonka tavoitteena on kestävä ja kannattava puuntuotanto. Pääpaino on metsänkasvatuksen menetelmissä sekä niiden käytäntöön soveltamisessa, kustannustehokkuudessa ja kannattavuudessa.

Vallitsevaa ja vakiintunutta tasaikäiskasvatusta koskeva tieto- ja kokemuspohja on vankka. Eri-ikäisrakenteisen metsän kasvattamisesta voidaan esittää aiempaa luotettavampaa tietoa, sillä tutkimuksessa ja menetelmien kehittämisessä on viime vuosina edetty ripeästi. Kirjassa on myös uutta käytännönläheistä tietoa metsäenergiapuun kasvatuksesta. Puuraaka-aineen ominaisuudet eri käyttötarkoituksiin kuvataan, samoin mahdollisuudet parantaa puun ominaisuuksia ja kasvua. Kirja huomioi myös metsien tuhoriskit ja keinot niiden hallintaan.

Kirja palvelee uusimman tutkimustiedon ja käytännön kokemuksen yhdistelmänä metsäammattilaisia, opiskelijoita, metsänomistajia ja kaikkia metsästä kiinnostuneita.

Kirjan on kustantanut Metsäkustannus Oy. Kirjan ovat kirjoittaneet Metsäntutkimuslaitoksen tutkijat, jotka edustavat metsänkasvatukseen liittyvää asiantuntemusta eri osa-alueilla: Anssi Ahtikoski, Matti Haapanen, Juha Honkaniemi, Saija Huuskonen, Jari Hynynen, Hannu Hökkä, Soili Kojola, Harri Mäkinen, Pentti Niemistö, Risto Ojansuu, Riikka Piispanen, Markku Saarinen, Timo Saksa, Matti Sirén, Karri Uotila ja Sauli Valkonen.

Lisätietoa kirjasta:

  • Tutkija Saija Huuskonen, p. 029 532 4083, saija.huuskonen(a)metla.fi
  • Erikoistutkija Jari Hynynen, p. 029 532 2350, jari.hynynen(a)metla.fi
  • Tutkija Sauli Valkonen, p. 029 532 5507, sauli.valkonen(a)metla.fi

Julkaisu:

  • Metsänkasvatus – menetelmät ja kannattavuus, Saija Huuskonen, Jari Hynynen ja Sauli Valkonen (toim.)
    Metsäkustannus Oy. ISBN 978-952-6612-39-3 

Tilaukset:

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi

 

Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos RKTL:n ja Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Tiken tilastopalveluiden kanssa Luonnonvarakeskukseksi 1.1.2015. www.luonnonvarakeskus.fi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 06.11.2014 /KPB | Copyright Metla | Palaute