Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Kutsu tiedotusvälineille 6.11.2014
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

”Miten lisäarvoa metsästä” ja ”Rääseikköjen pakuri kansainvälisenä tuotteena”

 –seminaarit Joensuussa 11.–12.11.2014

 

Miten lisäarvoa metsästä?

Aika: 11.11. 2014 klo 9–15
Paikka: Metla-talo (Yliopistokatu 6)

Mihin Suomesta poimittuja marjoja käytetään ja mikä on Suomen asema ei-puuaineisten tuotteiden markkinoilla? Entä millaisia markkinoita löytyy marjoista jalostettaville tuotteille ja miten markkinoita voitaisiin lisätä?  

Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia seminaarissa, jossa esitellään suomalaisten metsämarjojen ja -sienten hyödyntämistä ja asemaa maailmanmarkkinoilla. Esitykset kuullaan aamupäivän aikana, iltapäivällä osallistujat pääsevät itse pohtimaan metsän erilaisten raaka-ainevarojen laajempaa hyödyntämistä, niistä saatavien tuotteiden jalostamista sekä uusia yhteistyömuotoja yli toimialarajojen.  Metsäntutkimuslaitoksen, Arktiset Aromit ry:n sekä Metsähallituksen järjestämään seminaariin osallistuu 20–30 luonnontuotealan yrittäjää sekä muita alan toimijoita.

Lisätietoja:

 

Verkostoitumalla maailmalle – rääseikköjen pakuri kansainvälisenä tuotteena

Aika: 12.11.2014 klo 9.30–15.00
Paikka: Metla-talo (Yliopistokatu 6)

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus ja Itä-Suomen yliopisto järjestävät seminaarin pakurin alkutuottajille ja tuotteistajille. Tilaisuuden tarkoituksena on saada alalla toimivat yritykset ja tuottajat verkostoitumaan kansainväliset markkinat valloittaakseen. Verkostoitumiseen pureudutaan työpajatoiminnan kautta, jota pohjustavat aamupäivän asiantuntijaluennot.

Seminaariin osallistuu noin 30–40 metsänomistajaa, luonnontuotealan yrittäjää sekä muita alan toimijoita.

Lisätietoja:

 

Tervetuloa molempiin seminaareihin!

 

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi

 

Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos RKTL:n ja Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Tiken tilastopalveluiden kanssa Luonnonvarakeskukseksi 1.1.2015. www.luonnonvarakeskus.fi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 06.11.2014 /KPB | Copyright Metla | Palaute