Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 1.10.2014
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Metsätilastot entistä joustavammin verkosta

Metla tarjoaa verkossa laajan valikoiman metsiin liittyvää tilastotietoa. Metsätilastojen jakelujärjestelmää on uudistettu, ja uusi tietokantapohjainen järjestelmä mahdollistaa tilastoaineistojen monipuoliset ja joustavat haut. Lisäksi Metinfo Tilasto- ja Metsänomistajapalvelut yhdistyivät uudeksi Metinfo Metsätilastot palveluksi.

Uusi palvelu sisältää pääpiirtein samat tilastotiedot kuin entiset palvelut, mutta nyt tilastotietoja on entistä helpompi hakea ja muokata omiin tarpeisiin. Uudistunut metsätilastojen tietokantapohjainen julkaisujärjestelmä on samanlainen kuin mitä esimerkiksi Tilastokeskus ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos käyttävät tilastotietojensa jakeluun.

Palvelun käyttäjän kannalta olennaisimmat parannukset löytyvät tietohakujen monipuolistumisesta ja tilastotiedon parantuneesta käytettävyydestä. Uuden järjestelmän valikot mahdollistavat tilastoaineiston haun ja muotoilun joustavasti. Hakutulosta on lisäksi mahdollista muokata kuvaruudulla. Uusi järjestelmä tarjoaa useita vaihtoehtoisia tiedostomuotoja tilastoaineiston siirtämiseksi omalle koneelle. Käyttäjä pystyy myös vaivattomasti palvelun avulla jalostamaan hakutuloksen grafiikaksi.

Metlan eri asiakasryhmille kohdistuneet Metinfo Tilastopalvelu ja Metinfo Metsänomistajapalvelu yhdistyivät muutoksessa Metinfo Metsätilastot palveluksi. Esimerkiksi puukauppaa koskevat tiedot löytyvät nyt samasta palvelusta riippumatta siitä, onko käyttäjä metsänomistaja vai ammatikseen metsäalan organisaatiossa työskentelevä asiantuntija.

Entiset julkaisukanavatkin eli Metinfo Tilastopalvelu ja Metinfo Metsänomistajapalvelu toimivat edelleen uuden järjestelmän rinnalla. Niistä kuitenkin luovutaan lyhyen siirtymäajan jälkeen.

Lisätietoja:

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 01.10.2014 /JVoi | Copyright Metla | Palaute