Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Seminaarikutsu 3.9.2014
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Metsäbioenergia-alan kansainvälisissä hankkeissa kartoitettiin kestävän energian mahdollisuuksia pohjoisilla alueilla

– Sustainable Energy Opportunities -loppuseminaari syyskuussa Joensuussa

Aika: 11.9.2014 klo 9-17
Paikka: Karelia ammattikorkeakoulu, Sirkkalan kampus (Sirkkalantie 12, Joensuu)

Pohjoisen alueen maat ovat keskenään erilaisessa asemassa kun vertaillaan niiden metsäbioenergiapotentiaaleja, politiikkaa ja alalla tehtävää käytännön työtä. EU:n Northern Periphery Programme -ohjelmaan kuuluvissa REMOTE- ja BioBAD-hankkeissa mukana olleet kohdemaat – Suomi, Ruotsi, Islanti, Irlanti ja Skotlanti – pystyivät hankkeiden avulla vahvistamaan omaa alan osaamistaan ja kanavoimaan saatuja oppeja käytännön toimiin. 

Hankkeiden tuloksia esittelevässä loppuseminaarissa kuullaan muun muassa, mitä haasteita metsäbioenergian korjuussa on eri maissa, kuinka matkailu voi hyödyntää uusiutuvaa energiaa ja miten eri maiden päästöt istuvat biomassan tuotantoketjuun. Seminaarin aamupäivän pääpuheenvuoron käyttää EU:n bioenergiapolitiikkaan viime vuosina aktiivisesti osallistunut Tarja Cronberg. Tilaisuuteen saapuu noin 80 osanottajaa kuudesta eri maasta.

REMOTE – Renewable Energy Training and Demonstration Network for Remote communities in the NPP Area” ja “BioPAD – Bioenergy Proliferation and Deployment” -hankkeet (2012–2014) ovat osa Metsäntutkimuslaitoksen ja VTTn yhteistä ForestEnergy2020-tutkimus- ja innovaatio-ohjelmaa.

Tervetuloa seminaariin!

Lisätietoja:

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 02.09.2014 /KPB | Copyright Metla | Palaute