Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 31.7.2014
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Oulussa kokoontuu lähes 400 luonnon ennallistamisen asiantuntijaa

Metsäntutkimuslaitos (Metla) järjestää Oulussa kansainvälisen luonnon ennallistamista käsittelevän konferenssin 3.-8. elokuuta. Konferenssiin on tulossa lähes neljäsataa osallistujaa 35 maasta. Osallistujat ovat tutkijoita, virkamiehiä ja päätöksentekijöitä.

Konferenssin pääteemat ovat luonnon ennallistaminen, ekosysteemipalvelut ja maankäyttö, ja miten niiden avulla voidaan edistää hyvää asuinympäristöä, luonnon monimuotoisuutta ja lievittää ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Aiheita käsitellään soiden, metsien, vesistöjen, kosteikkojen, kaivosten ja yhdyskuntarakentamisessa vaurioituneiden alueiden osalta.

Konferenssin tavoitteena on lisätä vuoropuhelua tutkimuksen ja käytännön toimijoiden välillä. Pohdittavana on, miten tutkimustietoa ja pitkäaikaisten seurantojen tuloksia voidaan entistä tehokkaammin hyödyntää luonnonvarojen kestävään käyttöön liittyvässä päätöksenteossa.

- Eri toimijoiden kohdatessa keskeinen puheenaihe on myös EU:n biodiversiteettistrategia 2020 ja sen mukanaan tuomat ennallistamista koskevat maakohtaiset tavoitteet ja toimenpiteet, konferenssin järjestelyistä vastaava, professori Anne Tolvanen kertoo.

Tolvanen kertoo, että kansainvälinen ennallistamiskonferenssi pidetään Euroopassa joka toinen vuosi. Nyt järjestettävä konferenssi on järjestyksessään yhdeksäs, ja Oululla on kunnia olla ensimmäinen pohjoismainen paikkakunta, jossa se järjestetään.

Metsäntutkimuslaitoksen lisäksi tapahtuman järjestämiseen osallistuvat Oulun yliopiston Thule instituutti ja Metsähallitus. Useat organisaatiot ovat tukeneet taloudellisesti tapahtuman järjestämistä (www.ser2014.org/partners-and-sponsors). Konferenssi on Oulun yliopiston tiloissa Linnanmaalla.

Kutsu toimittajille

Toimittajat ovat tervetulleita kuuntelemaan esityksiä. Myös ennallistamis- ja luontokohteille 6.8. suuntautuville retkille on mahdollista osallistua. Koska osa retkistä on melko täynnä, retkelle osallistumisesta pyydetään sopimaan etukäteen.

Toimittajille järjestetään Linnanmaalla torstaina 7.8. klo 9.30-10.30 infotilaisuus, jossa kerrotaan viikon keskeisin anti ja esillä on käytännön esimerkkejä ennallistamisesta. Ennallistamista toteutetaan yhä enemmän myös yksityismailla, ja moni maanomistaja haluaisi takaisin vanhan hillasuonsa, joka on ojituksen myötä tärveltynyt. Miten ja millä aikaviiveellä se onnistuu? Paikalla on järjestelyjen pääorganisaattori, professori Anne Tolvanen sekä edustajat Suomen kansallisen ennallistamistavoitteen työryhmästä ja SERin (Society for Ecological Restoration: linkki chapter.ser.org/europe/) hallituksesta. Aamukahvitarjoilu. Ilmoittautumiset tilaisuuteen keskiviikkoon (6.8.) aamupäivään mennessä (sinikka.jortikka@metla.fi, p. 050 391 4544). Infotilaisuuteen tulijoita pyydetään kokoontumaan Linnanmaan R-ovelle, josta ohjaus tilaisuuteen.

Lisätietoja:

  • Professori Anne Tolvanen, p. 029 532 3782, anne.tolvanen(a)metla.fi
  • Aluetiedottaja Sinikka Jortikka (viestintä/infotilaisuus), p. 029 391 4544, sinikka.jortikka(a)metla.fi

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 31.07.2014 /KPB | Copyright Metla | Palaute