Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Seminaarikutsu 2.4.2014
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

UUSIA TUOTTEITA METSISTÄ

– Forest Refine -hankkeen loppuseminaari

Aika: 8.4.2014
Paikka: Vaasan yliopisto (Fabriikki, ABB-Sali F140)

Riittääkö raaka-ainetta biojalostukseen Pohjanmaan metsistä? Olisiko puunhankinnan sivutuotteena syntyvistä metsätähteistä eroteltavissa raaka-aineita myös muun teollisuuden hyödynnettäväksi? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia suomalais-ruotsalaisen Forest Refine -hankkeen loppuseminaarissa Vaasassa.

Tutkimusta metsästä biojalostamolle

Forest-Refine -hankkeen (2012–2014) toiminta-aluetta ovat Suomessa Keski‐Pohjanmaan maakunta sekä Ruotsissa Västerbottenin ja Västernorrlandin maakunnat. Monipuolisessa hankkeessa on tehty laskelmia eri biomassojen potentiaalisista varannoista Botnia-Atlantica‐alueella sekä tutkittu alueen biojalostamoiden raaka-aineiden kemiallista koostumusta, saatavuutta ja hankintakustannuksia. Keskeistä tutkimuksessa on ollut vuorovaikutteinen yhteistyö eri sidosryhmien ja käytännön toimijoiden kanssa.

Forest Refine -hanke on osa Metlan ja VTT:n ForestEnergy2020-tutkimus- ja innovaatio-ohjelmaa. Hankkeen Ruotsin loppuseminaari, New Products from Forests – supply chains and refinery processes, järjestetään 9.4. Uumajassa.

Ilmoittautumiset Vaasan tilaisuuteen viimeistään 4.4.2014 tapahtuman kotisivulla olevalla ilmoittautumislomakkeella.

Tervetuloa Vaasan tilaisuuteen.

Lisätietoja:

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 24.04.2014 /KPB | Copyright Metla | Palaute