Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 31.1.2014
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Ruotsin Maatalousyliopisto on pohjoiseurooppalaisen metsäntutkimusverkosto EFINORD:in uusi isäntä

Tammikuusta 2014 lähtien Ruotsin Maatalousyliopiston (SLU) metsätieteellinen tiedekunta toimii Euroopan metsäinstituutin (EFI) Pohjois-Euroopan aluekonttorin, EFINORD:in, isäntänä. Konttori sijaitsee Uumajalla.

EFI on kattava verkosto Euroopan metsäntutkimuksen osaajista. EFI:ä koskevan sopimuksen ovat vahvistaneet 25 Euroopan valtiota. Verkostolla on 130 jäsenjärjestöä. EFI on saanut tunnustusta riippumattomana metsiä koskevan ja metsäntutkimukseen perustuvan tiedon toimittajana. Järjestön päämaja sijaitsee Joensuussa; lisäksi sillä on viisi aluetoimistoa sekä Barcelonassa sijaitseva asiantuntijayksikkö.

Nyt pohjoisimman aluetoimiston, EFINORD:in, isännyys siirtyy SLU:n metsätieteelliseen tiedekuntaan Uumajalle. Toimisto sijaitsi aikaisemmin Kööpenhaminassa. Pyrkimyksenä on edistää metsäntutkimusverkostoja EFINORD:in toiminta-alueella Pohjoismaissa, Itämeren-  ja Pohjois-Atlantin alueella. 

Tavoitteena on luoda kiinteämmät vuorovaikutussuhteet alueen laitosten ja tutkimusyhteisöjen välillä toimimalla verkostotoiminnan kattojärjestönä ja edistää pohjoismaisen metsäntutkimuksen erityisaiheita. EFINORD keskittyy kahteen perusaiheeseen: biomassatuotanto ja intensiivinen metsätalous sekä ekosysteemipalvelut.

EFINORD:illa on kolme päätoimijaa: Metsäntutkimuslaitos (Metla), SLU ja Pohjoismaisen ministerineuvoston alainen järjestö SNS (Samnordisk skogsforskning, Yhteispohjoismainen metsäntutkimus). Verkostoon kuulu 35 järjestöä 13 maassa.

Pohjoismailla  on pitkät perinteet verkostoitumisen saralla. Päätoimijat Metla ja SLU hakevat uusia muotoja yhä aktiivisempaan tutkimusyhteistyöhön ja rajoja ylittävään yhteistoimintaan EFINORD:in kautta. Yhteispohjoismainen metsäntutkimusjärjestö SNS tekee yhteistyötä EFINORD:in kanssa verkostoitumisen alalla, muun muassa yhteisen Pohjoismaisen ministerineuvoston rahoittaman EFINORD-SNS verkostohaun kautta.

Uumajan toimistossa työskentelevät tutkijat Peichen Gong, Maria Riala, Tuomas Nummelin, Göran Bostedt sekä hallinnosta ja tiedotuksesta vastaava Desiree Mattsson osa-aikaisina. Toimistoa johtaa Mika Mustonen.

Mikan lisäksi Maria ja Tuomas ovat Metlasta, muut edellä mainitut tulevat Ruotsin SLU:sta. Metlalle EFINORD:in kautta tapahtuva tutkijavaihto ja verkostoituminen ovat tärkeitä pohjoismaisen yhteistyön muotoja.

– Kun SLU nyt panostaa EFINORD:in kautta tapahtuvaan yhteistyöhön on luonnollista ja myönteistä että metsätieteellinen tiedekunta ryhtyy toimiston isännäksi. Tiedekunnan pääsijoituspaikassa Uumajalla löytyy metsäntutkimuksellista kriittistä massaa, toteaa Mika Mustonen.

Lisätietoja:

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 31.01.2014 /KPB | Copyright Metla | Palaute