Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 7.1.2014
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Metlan metsätilastot muuttuivat maksuttomiksi internetissä

Metlan metsätilastot julkaistaan sähköisinä Metinfo Tilastopalvelussa, joka muuttui maksuttomaksi 1.1.2014 alkaen. Palvelun suosituin osa on puukauppatilastot, joiden avulla puun hintakehitystä voidaan seurata viikoittain. Tilastopalvelut ovat osa Metlan monipuolisia Metinfo Metsätietopalveluja.

Tilastopalveluun sisältyvät kaikki Metlan tuottamat metsätilastot. Palvelusta löytyy esimerkiksi puun hintatietoja pysty- ja hankintakaupoista. Puukauppatietoja tilastoidaan viikoittain, kuukausittain ja vuosittain. Kuukausittain julkaistaan tilastoja myös hakkuista sekä puun ja metsäteollisuustuotteiden ulkomaankaupasta. Vuosittain ilmestyy metsien hoitoa, metsätalouden kannattavuutta ja puun käyttöä koskevat tilastot.

Metinfossa olevien tietokantojen lisäksi Metlan tilastoja julkaistaan Metsätilastotiedotteissa ja Metsätilastollisessa vuosikirjassa. Metsätilastotiedotteita ilmestyy vuosittain noin 50 kappaletta pdf-muotoisina verkkojulkaisuina. Niidenkin sisältämät numerotiedot päätyvät Metinfo-tietokantaan, josta aineiston voi hakea maksutta omalle tietokoneelle.

Metlan jättitilasto, Metsätilastollinen vuosikirja, on nyt myös maksuttomasti ladattavissa

Kerran vuodessa metsäsektorin keskeiset tilastot kootaan Metsätilastolliseen vuosikirjaan. Vuosikirjasta löytyy myös sellaisia aihealueita, joita ei käsitellä Metinfo-tietokannassa tai Metsätilastotiedotteissa. Tällaisia ovat esimerkiksi metsäsektorin työvoimaa sekä metsien monimuotoisuutta ja terveyttä käsittelevät tilastot. Lisäksi vuosikirjassa on laaja kansainvälisiä metsätilastoja käsittelevä osuus.

Kaikki Metsätilastollisen vuosikirjan kuvat ja taulukot ovat siirrettävissä omalle koneelle. Kuvat ovat PNG-muodossa (Portable Network Graphics) ja taulukot Excel-muodossa. Painoversiona Metsätilastollinen vuosikirja on maksullinen.

Lisätietoja:

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 28.03.2014 /KPB | Copyright Metla | Palaute