Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 19.12.2013
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Metsäsektorin faktat yksissä kansissa: Metsätilastollinen vuosikirja 2013 on ilmestynyt

Metsäsektorin keskeinen tietopaketti – Metsätilastollinen vuosikirja – tarjoaa kokonaiskuvan Suomen metsistä, metsätaloudesta ja metsäteollisuudesta. Näiden lisäksi kirjassa esitetään muun muassa metsäluontoa, metsien monikäyttöä ja ympäristökysymyksiä käsitteleviä tietoja sekä tärkeimmät kansainväliset metsätilastot.

Pääpaino Metsätilastollisessa vuosikirjassa 2013 on aikaisempien vuosien tapaan metsävarojen, metsien hoidon, puumarkkinoiden ja metsäteollisuuden ulkomaankaupan seurannalla. Kirjan sisältöä ja rakennetta on vuosien kuluessa kuitenkin kehitetty vastaamaan metsätilastojen asiakkaiden muuttuneita tietotarpeita. Esimerkiksi puun energiakäytöstä on viime vuosina tullut keskeinen tilastointialue, samoin ympäristönäkökulmat painottuvat vuosikirjassa aikaisempaa enemmän.

Vuosikirjan taulukoita ja kaavioita täydentävät tekstiosuudet, joissa kuvataan metsäalan viimeaikaista kehitystä ja esitellään tilastoissa käytettyjä käsitteitä ja tilastointimenetelmiä. Ajankohtaisia teemoja nostetaan esiin tietotauluissa, jotka tänä vuonna käsittelevät muun muassa teollisuuspuun hankinnan kustannuksia ja puun käyttötilastojen luotettavuutta. Vuosikirjan alkupuolella esitetään myös yhteenveto Suomen metsäsektorin keskeisistä tunnusluvuista (pdf) ja puun kulkuvirrat (pdf) metsistä eri käyttötarkoituksiin vuonna 2012.

Kaikki Metlan metsätilastot julkaistaan internetissä Metinfo Tilastopalvelussa. Metsätilastollisen vuosikirjan verkkoversio (pdf) sekä kirjan taulukot ja kaaviot ovat ladattavissa verkkopalvelusta. Tilastopalvelu tarjoaa laajan valikoiman muitakin metsäsektorin tilastoja, muun muassa viikoittain päivittyvät puun hintatiedot. Lisäksi kaikki Metlan vuosittain julkaisemat noin 50 Metsätilastotiedotetta ovat saatavissa Tilastopalvelusta.

Vuosikirjan tietoja käytetään paitsi tutkimukseen myös metsä- ja koko luonnonvarapolitiikan suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan. Metsätilastollista vuosikirjaa on julkaistu 1960-luvun lopulta lähtien.

Julkaisu:

  • Metsätilastollinen vuosikirja 2013. Skogsstatistisk årsbok. Finnish Statistical Yearbook of Forestry. Suomen virallinen tilasto: Maa-, metsä- ja kalatalous. 450 sivua, hinta 50 € (sis. alv).
  • Metsätilastollisen vuosikirjan kotisivu

Tilaukset:

Lisätietoja:

  • Päätoimittaja Esa Ylitalo, p. 029 532 5515, esa.ylitalo(a)metla.fi
  • Tilastopäällikkö Martti Aarne, p. 029 532 5121, martti.aarne(a)metla.fi

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 19.12.2013 /KPB | Copyright Metla | Palaute