Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 10.10.2013
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Jukka Similä luonnonvaraoikeuden tutkimusprofessoriksi Lapin yliopistoon

Dosentti, oikeustieteen tohtori Jukka Similä on valittu luonnonvaraoikeuden tutkimusprofessorin määräaikaiseen tehtävään Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekuntaan ajalle 1.11.2013–30.4.2015.

Professorin tehtävänä on kehittää luonnonvaraoikeuden tutkimusta sekä luoda korkeatasoinen luonnonvaratutkimuksen osaamiskeskittymä Lapin yliopistoon. Professuuri sijoittuu Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekuntaan, mutta professori tulee työskentelemään tiiviissä yhteistyössä Metlan ja GTK:n tutkijoiden kanssa.

Professorin tehtäväalaan kuuluu oikeustieteellisen tutkimuksen tekeminen erityisesti seuraavilla aloilla: luonnonvaraoikeuden yleiset opit, luonnonvarojen käyttöä koskeva sääntely, luonnonvarojen suojelu ja niiden kestävä ja säästävä käyttö sekä erityisesti alaa koskeva EU- ja kansallinen oikeus. Lisäksi hän johtaa luonnonvaratutkimuksen osaamiskeskittymän perustamista Rovaniemelle.

Jukka Similä on suorittanut oikeustieteen tohtorin tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 2007. Hän on toiminut pitkään ympäristöhallinnon ja alan tutkimuksen piirissä. Similällä on kokemusta kansallisten ja kansainvälisten tutkimushankkeiden ja -ryhmien johtamisesta, ulkopuolisen rahoituksen hankkimisesta sekä EU-hallinnosta. Työurallaan Similä on toiminut muiden muassa vanhempana tutkijana Suomen ympäristökeskuksessa (SYKE) 1999–2009. Tällä hetkellä hän toimii Suomen ympäristökeskuksessa Politiikka-analyysien yksikön päällikkönä.

Luonnonvaraoikeuden tutkimusprofessuuri on EAKR-rahoitteinen hanke, jonka osarahoittajia ovat Lapin yliopisto, Metla, GTK ja Tapio.

Lisätietoja:

  • Martti Varmola, aluejohtaja, Metla, p. 029 532 4410
  • Kai Kokko, ympäristöoikeuden professori, Lapin yliopisto, p. 040 4844014
  • Pekka A. Nurmi, tutkimusjohtaja, GTK, p. 040 5045236

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 10.10.2013 /KPB | Copyright Metla | Palaute