Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Kutsu tiedotusvälineille 10.10.2013
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Vaaka-hankkeen tulosseminaari:

Tutkimus tuotti kestävän matkailun toimintamallin Vaara-Kainuun alueelle

Aika: 17.10.2013, kello 12-15
Paikka:
Paljakkatalon auditorio, Paljakan matkailukeskus, 89140 Kotila

Tervetuloa Vaaka-hankkeen tulosseminaariin 17.10. Kainuuseen. Seminaarissa esitellään ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän matkailun toimintamalli Vaara-Kainuun alueelle. Toimintamalli pohjautuu Metsäntutkimuslaitoksen koordinoiman, kaksivuotisen tutkimushankkeen tuloksiin.

Matkailun toimintamallia varten selvitettiin alueen ekologiset ja sosiaaliset arvot. Ekologiset arvot pohjautuvat luontokartoituksiin, ja sosiaaliset arvot selvitettiin kyselytutkimusten avulla. Kyselytutkimuksissa kuultiin sekä paikallisia asukkaita että matkailijoita. Heiltä kysyttiin muun muassa, mihin heidän mielestään matkailu sopii parhaiten, missä heidän mielipaikkansa ovat ja millä alueilla he retkeilevät, marjastavat ja metsästävät.

Hankkeen tulostarkastelussa on yhdistetty ekologiset tiedot ja ihmisten näkemykset, ja niiden pohjalta luotu malli matkailukäyttöön parhaiten soveltuvista alueista Vaara-Kainuussa eli alueella Siikavaara–Puolanka–Paljakka–Ukkohalla–Saarijärven aarnialue. Tulokset julkistetaan hankkeen päätösseminaarissa Paljakassa.

Seminaarin asiantuntijoina toimivat Metsäntutkimuslaitoksen ja Aalto-yliopiston tutkijat, ja Kainuun liiton, Metsähallituksen ja matkailuyhdistyksen edustajat kommentoivat tuloksia.

VAAKA-hanke
Sosioekologisia työkaluja Vaara-Kainuun matkailualueen suunnitteluun. Hankkeen kesto: 2011–2013.
Päätoteuttaja: Metsäntutkimuslaitos. Yhteistyötahoja: Aalto-yliopisto, Metsähallitus ja paikalliset toimijat.
Rahoitus: pääosin Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) Kainuun ELY-keskuksen myöntämällä rahoituksella. Muita rahoittajia ovat Metla, Aalto-yliopisto, Metsähallitus, Kainuun Etu Oy, Puolanka-Paljakka matkailuyhdistys ry., Ukkohalla Oy ja Puolangan kunta.

Tulosseminaarin ohjelma

Hankkeen pilottialueina ovat toimineet Paljakan ja Ukkohallan matkailukeskukset. Matkailun, metsätalouden ja luonnonsuojelun tarpeiden yhteensovittamiselle on alueella ajankohtainen tarve muun muassa voimakkaasti kehittyvän matkailun vuoksi.

Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita tulosseminaariin! Ilmoittautumiset ja haastatteluista sopiminen: Katja Kangas, p. 040 801 5056.

Lisätietoja:

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 10.10.2013 /KPB | Copyright Metla | Palaute