Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Kutsu 20.9.2013
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Metsämaiseman hoito elinkeinotoiminnan tukena -seminaarissa tarjotaan vaihtoehtoja yrittäjille, metsänomistajille, metsäammattilaisille ja päättäjille

Aika: 10.–11.10.2013, HUOM. SEMINAARI ON PERUUNTUNUT
Paikka:
Kuusamo (Onkerniementie 12, Rukatunturi)

Ovatko metsänomistajat kiinnostuneita ottamaan huomioon maisema-arvot ja matkailuelinkeinon omia päätöksiä tehdessään? Mitkä ovat maisema- ja virkistysarvokaupan mahdollisuudet ja tarve ja mitä ne merkitsevät metsänomistajille ja matkailuyrittäjille? Miten metsänomistajat ovat ottaneet vastaan maisema-arvot huomioivan metsäsuunnitelman?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan Kuusamossa järjestettävässä seminaarissa, jossa pääpaino on metsän- ja matkailutoimijoiden välisessä yhteistyössä.  Seminaarissa esitellään uusimpia tutkimus- ja kehitystyön tuloksia sekä arvioidaan jo tehtyjä toimenpiteitä. Keskustelevaan seminaariin toivotaan mukaan toimijoita eri tasoilta – yrittäjiä, metsänomistajia, metsäammattilaisia, virkamiehiä, päättäjiä – niin matkailun, metsätalouden kuin maankäytönkin parista.

Maankäytön säätely ja ohjaus ovat yhteiskunnan keinoja vaikuttaa myös metsien käsittelyyn

Tiedonvaihto ja vuorovaikutus metsä-, matkailu- ja maankäytön toimijoiden välillä lisää osapuolen tyytyväisyyttä ja vähentää ristiriitoja. Kuusamossa järjestettävä seminaari on osa MoTaSu-hanketta, jonka tavoitteena on kehittää metsäsuunnitteluprosessia moni­puoliseksi informaatiopalveluprosessiksi niin, että alueen yrittäjien toiveet ja tarpeet saadaan välitettyä metsän­omistajien tietoon nykyistä paremmin. Hanke on suunniteltu yhdessä Metsäntutkimuslaitoksen tutkijoiden ja paikallisten toimijoiden kanssa pilottina Rukan alueella Kuusamossa.

Kolmevuotista hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Hankkeessa ovat mukana Oulun seudun ammattikorkeakoulun luonnonvarayksikkö (koordinaattori), Metsäntutkimuslaitos, Metsänhoitoyhdistys Kuusamo ja Suomen Metsäkeskus, Julkiset palvelut/Pohjois-Pohjanmaan alueyksikkö.

Ilmoittautumiset seminaariin 27.9.2013 mennessä tapahtuman kotisivulla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Seminaarimaksu on 100 euroa/yksi päivä ja 150 euroa/2 päivää.

SEMINAARI ON PERUUNTUNUT (30.9.2013)

Lisätietoja:

  • Raili Hokajärvi, Oulun seudun ammattikorkeakoulu, puh. 010 272 2200, raili.hokajarvi(a)oamk.fi
  • Anne Polojärvi, Metsänhoitoyhdistys Kuusamo, puh. 020 413 7608, anne.polojarvi(a)mhy.fi
  • Tutkija Mikko Kurttila, Metla, puh. 029 532 3262, mikko.kurttila(a)metla.fi
  • Tapahtuman kotisivu
  • MoTaSu-hanke

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 30.09.2013 /KPB | Copyright Metla | Palaute