Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 7.9.2012
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Ruotsinkylän tutkimusmetsän uusittu opetusreitti avattiin koululaisten metsäviikolla

Raition reitti –metsäopetuspolku avattiin Vantaan Askiston koulun oppilaiden kanssa 6. syyskuuta. Koululaisten metsäviikolla 4.-7.9. Raition reittiin tutustuu ohjatusti 1000 koululaista.

Metsäopetuspolulla saa monipuolisen kuvan metsien kestävästä käytöstä, hoidosta, metsästä saatavista tuotteista sekä metsäluonnosta yleensä. Metsä on mielenkiintoinen oppimisympäristö, jossa opitaan itse havaintoja tehden.

Raition reitti on nimetty Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) ylijohtaja Hannu Raition mukaan. Hän lahjoitti 60-vuotispäivänään saamansa lahjarahat koululaisten metsäopetukseen. Koulut voivat anoa matkarahoja Ruotsinkylään Suomen Metsäyhdistyksestä.

Ruotsinkylän tutkimusmetsä sijaitsee pääkaupunkiseudun tuntumassa. Alue on vilkkaassa käytössä, ja siellä vierailee koululaisten ja päiväkotiryhmien lisäksi paljon muitakin metsäluonnosta nauttivia ulkoilijoita.

Raition reitti sijaitsee tutkimusmetsän itäosassa. Uusien opasteiden lisäksi reitin alkuun on tehty uusi parkkipaikka helpottamaan alueelle saapumista. Länsipuolelle, ns. Professorin pytingin evästelypaikalle, on tehty uudet opasteet karttoineen. Sinnekin tehdään vielä tänä syksyllä uusi parkkipaikka, jonne ryhmät pääsevät busseineen.

Ruotsinkylä on osa Metlan tutkimusmetsäverkostoa. Metsäntutkimuslaitoksella on siellä koealoja, joissa tutkitaan ulkomaisten puulajien lisäksi rauduskoivujen sopeutumista ilmastonmuutokseen, puiden sienitauteja, juurikäävän leviämistä, kotimaisten puiden siemensatoa sekä metsänjalostukseen liittyviä kysymyksiä. Aluetta hoitaa Metsähallitus.

Nyt uusitut opasteet ja reitit on tehty Metsähallituksen, Metsäntutkimuslaitoksen, Suomen Metsäyhdistyksen sekä Tuusulan kunnan liikuntapalveluiden yhteistyönä. Yhteistyötä jatketaan ja oppimisaineistoja kerätään talven aikana uusille verkkosivuille. Suunnitelmissa on myös alueella risteilevien muiden polkujen opasteiden kunnostus.

Ajo-ohjeet Ruotsinkylään ja polkukartat

Lisätietoja:

 • Asiakaspällikkö Pentti Kananen, p. 029 532 2495, pentti.kananen(a)metla.fi
 • Etelä-Suomen aluejohtaja Jari Varjo, p. 029 532 2120, jari.varjo(a)metla.fi
 • Kuvat annetaan tiedotusvälineiden käyttöön kertajulkaisuoikeudella tähän tiedotteeseen liittyvän jutun yhteydessä. Kuvia käytettäessä mainitaan lähteeksi Metla/Erkki Oksanen.
  Kuva1: Metlan ylijohtaja Hannu Raitio ja Askiston koululaisia (jpg, 2.6 Mb)
  Kuva2 (jpg, 2.8 Mb)
  Kuva3 (jpg, 2.2 Mb)
  Kuva4 (jpg, 2.2 Mb)

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi

 


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 029 532 2000, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 07.09.2012 /KPB | Copyright Metla | Palaute