Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Seminaarikutsu 10.9.2012
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Pystyykö Suomi vastaamaan biotalouden haasteisiin?

Kutsuseminaari Tieteiden talolla perjantaina 14.9.2012 klo 12-14

Yhtenä ratkaisuna energiahuollon ja ilmastonmuutoksen muodostaman ongelmakokonaisuuteen hallitsemiseen on esitetty biotaloutta. Se tarkoittaa kestävästi uudistuvien biomassojen laajamittaista tuotantoa ja hyödyntämistä tuotteiden ja energian raaka-aineena.

Biotalouteen siirtymiselle ei kuitenkaan pidä asettaa ylioptimistisia tavoitteita. Bioenergialla ja muilla uusiutuvilla energiamuodoilla ei globaalissa mittakaavassa voida korvata fossiilisia polttoaineita, jos energian kokonaiskulutus säilyy nykyisellään. Paikallisesti bioenergian merkitys voi kuitenkin olla suuri. Tästä Suomi on hyvä esimerkki. Juuri nyt tärkeää on ymmärtää menossa oleva muutos ja sovittaa metsänhoidon ja puunkorjuun menetelmät sekä yhteiskunnan politiikkaratkaisut uusiin oloihin niin että ne tukevat biotalouden rakentamista.

Metsäntutkimuslaitoksen Bioenergia- (BIO) ja Ilmastonmuutos- (MIL) tutkimusohjelmien tuloksia esitellään tiedotusvälineille ja kutsuvieraille perjantaina 14.9. klo 12-14 pidettävässä seminaarissa Bioenergia, ilmastonmuutos ja Suomen metsät. Tilaisuus on Helsingin Kruunuhaassa Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6, sali 404.

Tervetuloa!

Ohjelma:

Tilaisuuden Avaus (ministeri Jari Koskinen )

Tutkimusohjelmien tulokset

  • Metsät muuttuvassa ilmastossa
  • Miten metsät reagoivat bioenergian käytön lisäämiseen
  • Bioenergian saatavuus ja käyttömuodot

Visioita biotalouteen (ylijohtaja Hannu Raitio)

Lisätietoja

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi

 


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 029 532 2000, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 10.09.2012 /KPB | Copyright Metla | Palaute