Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Kutsu tiedotusvälineille 13.6.2012
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Kotimaista energiaa puusta ja turpeesta – Tuhka rakeiksi ja hyötykäyttöön

Seminaari ja tutustuminen tuhkan rakeistuslaitokseen

Aika: Maanantai 18.6.2012, klo 9.00-14.30
Paikka: Ympäristötietotalo, Wetteri-sali (IT115), Rakentajantie 3, Oulun yliopisto

Metla (Metsäntutkimuslaitos) järjestää yhteistyössä Oulun Energian ja Oulun kauppakamarin kanssa Kotimaista energiaa puusta ja turpeesta – Tuhka rakeiksi ja hyötykäyttöön -seminaarin, jossa esitellään kotimaisten polttoaineiden käytön ja saatavuuden mahdollisuuksia. Tilaisuuden tavoitteena on edistää voimalaitoksissa puusta ja turpeesta syntyvän tuhkan hyödyntämismahdollisuuksia. Seminaarin päätteeksi tutustutaan toimintansa aloittaneeseen rakeistuslaitokseen ja tuhkan lentolevitykseen.

Tilaisuudessa julkistetaan Tuhkan käyttö metsälannoitteena -opaskirja, joka tarjoaa uutta tutkimustietoa metsän tuhkalannoituksesta käytännön toimijoille. Oppaassa käsitellään tuhkan ominaisuuksia ja esikäsittelyä, tuhkalannoituksen vaikutuksia puuston kasvuun ja ympäristöön sekä tuhkalannoituksen toteuttamista.

Seminaari ja tuhkaopas ovat osa Metlan hallinnoimaa ”Tuhkan rakeistus Pohjois-Pohjanmaalla”-hanketta, jota rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan liitto (EAKR) ja paikalliset yritykset. Hanke toteutetaan yhteistyössä Oulun yliopiston kemian laitoksen kanssa. Kaikki hankkeessa toteutetut selvitykset julkaistaan osoitteessa http://www.metla.fi/hanke/7464/index.htm.

Suomen sitoutuminen uusiutuvan energian käyttöön lisää tuhkan määrää

Suomi on sitoutunut nostamaan uusiutuvan energian osuuden kokonaisenergiasta 38 %:iin vuoteen 2020 mennessä. Tämä lisää myös biomassojen poltossa syntyvän tuhkan määrää, joka vuoden 2011 alusta tulleen jäteverolain uudistuksen jälkeen on verollista jätejaetta. Sen vuoksi tuhkien hyödyntämiselle tulee löytää ekologinen ja taloudellisesti kestävä ratkaisu. Pelkästään Oulun seudun energiantuotantolaitoksissa syntyy puu- ja turvetuhkaa noin 100 000 tonnia vuodessa.

Kotimaista energiaa puusta ja turpeesta – Tuhka rakeiksi ja hyötykäyttöön -seminaari on suunnattu etenkin Oulun vaalipiirin kansanedustajille ja muille vaikuttajille. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seminaariin ja tutustumiskierrokselle tuhkan rakeistuslaitokseen.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi

 


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 029 532 2000, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 28.03.2014 /KPB | Copyright Metla | Palaute