Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 24.5.2012
Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Uusi menetelmä auttaa vähentämään trooppisten metsien kasvihuonekaasupäästöjä

Puurakentamisen ja -tuotteiden kehittämisen huippunimiä saapuu neljättä kertaa järjestettävälle Joensuun kansainväliselle metsäviikolle 21. – 25.5.2012. Joensuu Forestry Networking Week -tapahtuman tämän vuoden teemoina ovat vihreä kasvu, uudet puutuotteet ja puurakentaminen. Viikon huipentaa osallistujien työstämien tutkimus- ja kehittämisideoiden arviointitilaisuus, jossa asiantuntijaraati jakaa parhaan idean jatkotyöstämiseen 6000 euron suuruisen palkinnon. Voittajan tulee julkistamaan palkinnon myöntäjän Pohjois-Karjalan osaamiskeskuksen (OSKE) puolesta johtaja Aki Gröhn.

Kansainvälinen metsäverkostoviikko on Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun Biotalouden keskuksen, Metsäntutkimuslaitoksen (Metla), Euroopan metsäinstituutin (EFI) ja Itä-Suomen yliopiston Metsätieteiden osaston yhteinen hanke eurooppalaisten tutkijoiden ja metsäasiantuntijoiden verkostoitumisen edistämiseksi. Tämän vuoden teema ”Vihreä kasvu: uudet puutuotteet ja -rakentaminen” korostaa puuhun perustuvan liiketoiminnan mahdollisuuksia kestävän kehityksen, aluetalouden ja kansainvälisten vientimahdollisuuksien näkökulmista.

Tapahtumaan osallistuu noin kuusikymmentä osanottajaa yli kymmenestä maasta, kaukaisimmat Kanadasta ja Intiasta saakka. Pääasiallisena tapahtumapaikkana toimii edellisten vuosien tapaan Metla-talo, ja puurakentamisen esimerkkikohteena se sopii tämän vuoden tilaisuuden pitopaikaksi erityisen hyvin. Viikko koostuu kolmesta teemoitetusta seminaariosiosta, retkeilypäivästä sekä työpajoista, joiden aikana osallistujat työstävät ryhmissä tutkimus- ja kehittämisaihioita asiantuntijaraadin arvioitavaksi. Paras ehdotus palkitaan Pohjois-Karjalan osaamiskeskuksen (OSKE) myöntämällä 6000 euron suuruisella avustuksella, jonka turvin hankeaihio voidaan jalostaa kilpailukykyiseksi hankesuunnitelmaksi.

Lisätietoja

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi

 


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 13.11.2012 /KPB | Copyright Metla | Palaute