Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 2.4.2012 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Tulevaisuuden puukauppa – miten se tehdään?

Metla tutkii puukaupan kehittämistarpeet

Metsäntutkimuslaitos selvittää puukaupan toimivuutta maa- ja metsätalousministeriön asettaman puumarkkina­työryhmän toimeksiannosta. Tavoitteena on kartoittaa eri toimijaryhmien – puun ostajien, myyjien sekä tutkimus- ja neuvontaorganisaatioiden – kokemuksia ja näkemyksiä puukaupan nykyisistä hyvistä käytännöistä, ongelmakohdista ja tärkeimmistä kehittämiskohteista.

Tutkimus toteutetaan Internet-kyselynä, jonka otokseen valitut noin 3 500 puumarkkinoiden toimijaa saavat lähipäivinä sähköpostiinsa kutsun osallistua tutkimukseen. Kyselyyn toivotaan hyvää vastausprosenttia. Tulokset julkistetaan ja niistä keskustellaan 24.4.2012 järjestettävässä kutsuseminaarissa.

Puumarkkinoiden kehittämisessä käytännön toimijoiden näkemykset avainasemassa

Suomen metsäteollisuuden puuhuolto pohjautuu kotimaiseen raaka-aineeseen, jonka merkitys on viime vuosina entisestään korostunut puun tuonnin vähetessä. Pääosa kotimaan hakkuista tehdään yksityismetsissä. Puumarkkinoiden toimivuus ja puukaupan sujuvuus ovat teollisuuden puuhuollon, yksityismetsänomistajien kantorahatulojen sekä koko metsäalan arvonlisän muodostuksen kannalta avainasemassa.

Puukaupan sujuvuutta on pohdittu eri työryhmissä ja keskustelu eri kehittämistoimista, kuten sähköisestä puukauppapaikasta, tilusjärjestelyistä ja metsän vuokrauksesta, on ollut vilkasta. Käytännön toimijoiden näkemykset ovat erityisen tärkeitä nyt, kun pohditaan eri kehittämistoimien toteutettavuutta ja mahdollisia vaikutuksia.

Lisätietoja

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi

 


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 02.04.2012 /JVoi | Copyright Metla | Palaute