Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Kutsu 29.3.2012 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Bioenergiaa metsistä -tutkimus- ja kehittämisohjelman (BIO) loppuseminaari

Aika: 19.4.2012 klo 9-16
Paikka: Kulttuuriareena Gloria, Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki

Metlan BIO-ohjelmassa (2007–2011) on tutkittu koko metsäenergian tuotantoketjua biomassan kasvatuksesta aina sen toimituksiin lämpö- ja sähkölaitoksille. Tutkimuksen painopisteenä on ollut intensiivisen metsä­biomassan käytön vaikutus metsäluontoon ja punaisena lankana uusiutuvan energian tuotannon lisääminen Suomessa.

Tutkimusohjelman loppuseminaarissa kuullaan päättyneen ohjelman keskeisimpiä tuloksia muun muassa energia­puun korjuun vaikutuksista maaperän ravinteisiin ja metsänhoitoon, energiapuun hankinnan teknologisista ratkaisuista sekä siitä, riittääkö metsähaketta lämmön ja sähkön tuotannon lisäksi myös biojalostukseen. Lisäksi seminaarissa kuullaan tutkimustiedon käyttäjien kokemuksia ja kommentteja Metlan tuottamasta tutkimuksesta sekä toiveita ja ehdotuksia uuden metsäenergiatutkimuksen suuntaamiseksi.

Seminaarissa esitellään lyhyesti myös Metlan ja VTT:n uusi Metsäenergian kehityspolut vuoteen 2020 -tutkimusohjelma.

Seminaari järjestetään Finbio ry:n perinteisen kevätpäiväseminaarin yhteydessä. Ilmoittautumiset molempiin tapahtumiin ilmoittautumislomakkeella Finbion kautta. Metlan seminaarin osanottomaksu (50 euroa + alv 23 %) kattaa seminaari­materiaalin ja ohjelmassa mainitut tarjoilut.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi

 


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info(a)metla.fi

  Päivitetty: 28.03.2014 /SJor | Copyright Metla | Palaute