¨
Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Seminaarikutsu 19.1.2012 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Yhteistyöllä vaikuttavuutta – Tutkimusaineistoseminaari 31.1.2012

Metsäntutkimuslaitos, Jokiniementie 1, Tikkurila, klo 10–16

Metsäntutkimuslaitoksen koordinoima LifeData Life+-hanke järjestää seminaarin, jossa käydään keskustelua julkisilla varoilla kerättyjen tutkimusaineistojen säilyttämiseen, hyödyntämiseen ja yhteiskäyttöön liittyvistä kysymyksistä. Seminaarissa halutaan kartoittaa yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden odotuksia ja tarpeita sekä tehdä tunnetuksi kehittämistyötä, jonka avulla tutkimustiedon hyödyntäminen tehostuu.

Aineistojen avaamiseen liittyvistä monista mahdollisuuksista ja positiivisista yhteiskunnallisista vaikutuksista esitelmöi Antti Poikola. Hän on Liikenne- ja viestintäministeriön julkaiseman Julkinen data – johdatus tietovarantojen avaamiseen -oppaan (Poikola, Kola Hintikka 2010) pääkirjoittaja. Avoimen datan ohella Poikola on paneutunut pyöräilyn edistämiseen, kansalaisten ja julkishallinnon välisten yhteistyöratkaisujen kehittämiseen ja avoimuuteen pohjautuvien toimintamallien jalkauttamiseen.

Vuonna 2011 käynnistyneet ja 2014 loppuun kestävät LifeData ja Climforisk Life+-hankkeet esittelevät toimintaansa ja antavat ennakkoinfoa palveluista, joita hankkeissa syntyy. Suomen Ympäristökeskus kertoo kehittämistään metatietopalveluista.

Tapahtuman tarkoitus on lisätä eri organisaatioiden toiminnan tuntemusta ja sitä kautta vähentää aineistojen parissa tehtävää päällekkäistä työtä, joten äänessä on myös lukuisia yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden edustajia, jotka kertovat aineistoistaan ja odotuksistaan. Tilaisuudessa esitellään myös riistavahinkorekisteri-palvelua, jossa hyödynnetään useita erilaisia pohja-aineistoja.

Yhteistyöllä vaikuttavuutta -seminaari on kaikille avoin, mutta tilakysymyksien vuoksi siihen voi paikan päällä osallistua enintään 80 ensin ilmoittautunutta. Lisäksi tapahtumaa voi seurata videoneuvottelulaitteiden avulla. Seminaari on maksuton.

LifeData on Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) koordinoima Life+-rahoitteinen kehittämishanke, jossa lisäksi ovat mukana Suomen Ympäristökeskus (SYKE) ja Riistan- ja kalantutkimuslaitos (RKTL).

Tervetuloa!

Ohjelma: http://www.metla.fi/life/lifedata/pdf/ohjelma-21-12-11.pdf

Ilmoittautumiset: 26.1.2012 mennessä: http://www.webropolsurveys.com//S/0FCA82A7AE0C5039.par

Lisätietoja

  • Sirpa Thessler, Lynet, p. 0400 305 440, sirpa.thessler @ mtt.fi
  • Mirja Vuopio, Metla, p. 050 391 3556, mirja.vuopio @ metla.fi
  • Anu Kantola, Metla, p. 040 801 5154, anu.kantola @ metla.fi

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 15.11.2012 /KPB | Copyright Metla | Palaute