Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Seminaarikutsu 7.11.2011 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Terveyttä metsästä –hankkeen loppuseminaari

Lääkesienten tutkimus etenee lupaavasti

Aika: 11.11.2011 alkaen kello 9:00
Paikka: Ikaalisten Kylpylä, Hämyläntie 2, Ikaalinen

Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) johtama kolmivuotinen "Terveyttä Metsästä" - hanke on päättymässä vuoden 2011 lopussa. Hankkeen osatoteuttajina on ollut Metlan lisäksi Tampereen yliopiston Lääketieteen laitos.

Hankkeessa on pyritty löytämään männyn juurisienten puhdasviljelmistä uusia bioaktiivisia yhdisteitä, joilla voitaisiin ehkäistä silmän ikärappeuman kaltaisia neurodegeneratiivisia sairauksia. Yhteistyössä Tampereen yliopiston Lääketieteen laitoksen kanssa tehtävissä tutkimuksissa on löytynyt yksi käytetyssä solumallitestauksessa bioaktiivinen sienikanta, jonka yhdisteillä saattaisi olla etsittyjä ominaisuuksia. Useista muista seulotuista sienikannoista on lisäksi voitu osoittaa antioksidatiivisia ominaisuuksia.

Metsäntutkimuslaitoksen, Tampereen yliopiston Psykologian laitoksen ja Ikaalisten Kylpylän yhteistyön tuloksena avattiin keväällä 2010 Suomen ensimmäinen hyvinvointia ja terveyttä edistävä ’Voimapolku’ Ikaalisten Kylpylän alueelle. Seitsemisen kansallispuistossa avattiin syyskuussa 2010 toinen hyvinvointia edistävä teemaympäristö, Runokangas.

Hankkeen tavoitteena on ollut rakentaa metsien terveysvaikutusten tutkimisen ja kehittämisen osaamiskeskittymä vahvistamaan metsästä saatavien terveystuotteiden ja -palveluiden yritystoimintaa Pirkanmaalla.

Metsäntutkimuksen, lääketieteellisen tutkimuksen ja terveys- ja luonnontuotealan yritysten välille on hankkeen tuloksena syntynyt yhteistyö- ja asiantuntijaverkosto terveysvaikutteisten yhdisteiden tutkimiseksi ja hyödyntämiseksi.

Hankkeen päärahoittaja on Euroopan aluekehitysrahasto/Pirkanmaan liitto.

 

>Ohjelma

Lisätietoja

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 02.11.2011 /KBym | Copyright Metla | Palaute