Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 1.7.2011 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

SuojeluMotin avulla voi laskea metsän suojelun taloudelliset vaikutukset

SuojeluMotti-ohjelmistolla voidaan tarkastella metsäkohteen määräaikaisesta suojelusta aiheutuvia puuntuotannollisia ja taloudellisia menetyksiä verrattuna siihen, että kohdetta käsiteltäisiin suojelun sijaan normaalina talousmetsänä.

SuojeluMotti on MOTTI-metsikkösimulaattoriin perustuva laskentaohjelmisto. Sen avulla voidaan laskea, paljonko metsän määräaikaisesta suojelusta koituu nettotulojen menetyksiä maanomistajalle verrattuna tilanteeseen, jossa metsää olisi käsitelty metsänhoitosuositusten mukaisesti. Taloudellisia vaikutuksia tarkastellaan nettotulojen nykyarvojen avulla, jolloin metsänhoitokustannukset ja hakkuutulot sekä metsänomistajan soveltama korkokanta vaikuttavat puuntuotannon kannattavuuteen.

SuojeluMotti on kehitetty käytettäväksi apuvälineenä harkitessa suojelupäätöstä. Taloudellisten laskelmien ohella ohjelmisto tuottaa tietoa määräaikaisen suojelun puuntuotannollisista vaikutuksista – esimerkiksi puuston pohjapinta-alan ja kokonaistilavuuden kehityksestä.

Lisätietoja:

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 28.03.2014 /MJou | Copyright Metla | Palaute