Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 31.3.2011 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Joensuun Metla-talosta postimerkki

Joensuun Metla-talo on mukana taiteilija Pekka Piipon suunnittelemassa kuuden rakennusaiheisen postimerkin vihkosessa. Postimerkkivihko juhlistaa valtion rakennustoiminnan 200-vuotisjuhlavuotta, ja se julkistetaan 1.4.2011.

Kaksi vuosisataa valtion rakentamista

Senaatti-kiinteistöjen juhlavuoden kunniaksi julkaistavassa postimerkkisarjassa on vuonna 2004 valmistuneen Metla-talon lisäksi kuvituksena viisi muuta valtion omistuksessa olevaa, tunnettua ja omaa aikakauttaan kuvaavaa rakennusta: Valtionneuvoston linna vuodelta 1828, Säätytalo vuodelta 1890, Malmin lentoasema vuodelta 1938, Suomen New Delhin suurlähetystö vuodelta 1985 ja vuonna 2011 Helsinkiin valmistuva Musiikkitalo. Senaatti-kiinteistöt on perua Venäjän keisarin 3.9.1811 julistuksellaan perustamasta Intendenttikonttorista, jonka tehtävänä oli rakennustaidon valvonta.

Metla-talo – omaleimainen Metsäntutkimuslaitoksen imagorakennus

Vuonna 2004 valmistunut Metla-talo on ensimmäinen suuri puurunkoinen toimistotalo Suomessa. Talo on tehty metsäntutkijoille, ja siinä on kokeiltu innovatiivisella tavalla sekä uusia että perinteisiä puurakentamisen ratkaisuja. Rakennuttaja, Senaatti-kiinteistöt, oli avainroolissa tässä puurakentamisen pilottihankkeessa, jossa puun käyttö nostettiin vaihtoehdoksi muiden materiaalien rinnalle myös toimistorakentamisessa.

Joensuun yliopistokampuksen laidalla sijaitseva Metla-talo on moneen kertaan kansallisesti ja kansainvälisesti palkittu puurakentamisen referenssikohde. Se valittiin muun muassa Senaatti-kiinteistöjen vuoden hankkeeksi vuonna 2004. Metla-talo on imagorakennus Metsäntutkimuslaitokselle (Metla) ja etenkin puunkäytön tutkimukselle ja sen edistämiselle. Kävijöitä Metla-talossa on ollut noin 25 000.

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi

Metla on vuonna 1917 perustettu tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka kehittää ratkaisuja metsien hoitoa, käyttöä, tuotteita, palveluja ja aineettomia arvoja koskeviin haasteisiin ja kysymyksiin.

Joensuussa Metla on toiminut vuodesta 1981 lähtien. Metla-talossa työskentelee 130-150 henkilöä, joista 80 on tutkijoita. Joensuun tutkimuksen päätavoite on yritysten ja elinkeinoelämän edistäminen. Tutkimus vahvistaa samalla alueellista kehittämistä Itä-Suomessa. Ajankohtaisia tutkimusaiheita ovat muun muassa puutuotearvoketjut ja niiden ympäristöarvot, metsäenergian lisäämismahdollisuudet, metsänhoidon ympäristökuormituksen hallinta, metsien monipuolista käyttöä tukevat suunnittelumenetelmät sekä Venäjän metsätalouden muutoksien vaikutuksien arviointi Suomen näkökulmasta. Valtakunnan metsien inventointia (VMI), joka tuottaa monipuolista tietoa metsävaroistamme, koordinoidaan Joensuusta.

 

Lisätietoja:

  • Aluejohtaja Jari Parviainen, p. 010 211 3010, jari.parviainen @ metla.fi
  • Asiakaspäällikkö Jari Miina, p. 010 211 3106, jari.miina @ metla.fi

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 28.03.2014 /KBym | Copyright Metla | Palaute