Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 25.1.2011 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Metla tarjoaa nyt entistä yksityiskohtaisempia puun hintatietoja

Ensimmäiset uudistuneet tilastot raakapuun hinnoista ovat saatavissa Metlasta. Hintatiedot löytyvät sekä metsäalan organisaatioiden käyttöön suunnatusta Metinfo Tilastopalvelusta (maksullinen) että metsänomistajille suunnatusta Metinfo Metsänomistajapalvelusta. Merkittävin uudistus puun hintojen tilastoinnissa on pystykaupoin myydyn puun hintatietojen julkaiseminen hakkuutavoittain. Puun hinnat raportoidaan erikseen ensiharvennuksista, muista harvennuksista ja päätehakkuista peräisin olevalle puulle. Hakkuutavat vaikuttavat selvästi puun hintaan, joten tilastoinnin muutos tekee hintojen seurannan selvästi aiempaa yksityiskohtaisemmaksi ja helpommaksi.

Puun hintatilaston aluejako muuttuu samalla entisen Pohjanmaan hinta-alueen osalta, joka jaetaan kahtia Etelä-Pohjanmaahan ja Kainuu-Pohjanmaahan. Kolmas uudistus on mäntypikkutukkien ja kuusipikkutukkien ostomäärien ja hintojen lisääminen tilastoon.

Maksullisessa Metinfo Tilastopalvelussa puun hinnat tarjotaan viikoittain ja vapaasti käytettävissä olevassa Metinfo Metsänomistajapalvelussa kuukausittain. Ennen ensimmäisten kuukausitilastojen ilmestymistä myös Metsänomistajapalvelu tarjoaa puun viikkohinnat uudistuneessa muodossa.

Puun hintoja voi tarkastella seuraavista linkeistä:

Metinfo-tilastopalvelu (maksullinen): http://www.metla.fi/metinfo/tilasto/puukauppa/

Metinfo-metsänomistajapalvelu (ilmainen): http://www.metla.fi/metinfo/mo/puunhinnat.htm

Metsä – tieto – osaaminen – hyvinvointi

 

Lisätietoja:

  • Tutkija Aarre Peltola, p. 010 211 2138, aarre.peltola @ metla.fi

Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 25.01.2011 /KBym | Copyright Metla | Palaute