Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 8.11.2010 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Maailman metsiin vaikuttavat muutostekijät – uhkakuvia vai uusia mahdollisuuksia?

Voimakkaat muutostekijät vaikuttavat maailman metsiin ja metsäsektoriin. Tärkeimmät niistä liittyvät ilmaston muutokseen, väestön kasvuun, kaupungistumiseen sekä arvojen ja kulutustottumusten muutokseen. Lisäksi metsään perustuvien tuotteiden ja ympäristöpalvelujen markkinoiden ja niihin liittyvien investointien globalisoituminen vaikuttavat tuotantoon ja tuotannon sijoittumiseen.

Vaikka maailmanlaajuisesti huomio on tällä hetkellä keskittynyt ilmaston muutokseen, on selvää, että metsiin vaikuttavat muutostekijät ovat moninaisissa vuorovaikutussuhteissa keskenään. Maailmanlaajuiset muutokset konkretisoituvat paikallisella tasolla – toisaalta paikallistason muutoksilla voi olla maailmanlaajuisia vaikutuksia. Usein metsäsektorin ulkopuolelta tulevat muutostekijät vaikuttavat metsiin enemmän kuin metsäsektorin puitteissa tehtävät päätökset.

Maailman metsät, yhteiskunta ja ympäristö -hankkeen (IUFRO WFSE) uusimmassa kirjassa ”Forests and Society – Responding to Global Drivers of Change” tarkastellaan ja analysoidaan metsiin ja metsäsektoriin globaalisti vaikuttavia muutostekijöitä sekä niiden mukanaan tuomia uusia haasteita tai mahdollisuuksia. Lisäksi tarkastellaan mahdollisuuksia ja keinoja vastata näihin haasteisiin sekä hyödyntää muutosten tuomia uusia mahdollisuuksia.

Kirjan 24 lukua ovat vapaasti ladattavissa osoitteessa: http://www.iufro.org/science/special/wfse/

Lisätietoja:

  • Tutkija, IUFRO WFSE koordinaattori Gerardo Mery, p. 050 391 2153, gerardo.mery @ metla.fi
  • MMT, tutkija Pia Katila, p. 040 801 5331, pia.katila @ metla.fi

Metsäntutkimuslaitos rakentaa metsäalan tulevaisuutta tuottamalla ja välittämällä tietoa sekä osaamista yhteiskunnan parhaaksi.


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 31.03.2014 /KBym | Copyright Metla | Palaute