Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 4.11.2010 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Metlan, Lapin ELY-keskuksen ja MTT:n Rovaniemen laboratoriot yhdistyvät

Metlan Rovaniemen toimipaikan, Lapin ELY-keskuksen ja MTT:n Rovaniemen kasvituotannon laboratoriot yhdistyvät 1.2.2011 alkaen. Uusi laboratorio sijoittuu Metlan organisaatioon ja tiloihin.

ELY-keskuksen ja MTT:n laboratoriotyöntekijät siirtyvät Metlan palvelukseen. ELY-keskuksesta siirtyy neljä työntekijää ja MTT:stä yksi. Yhdistynyt laboratorio työllistää vuodessa 12 henkilötyövuotta.

Laboratorioiden yhdistyminen liittyy valtionhallinnon toiminnan tehostamiseen ja maa- ja metsätalousministeriön sekä ympäristöministeriön alaisten tutkimuslaitosten yhteistyön tiivistämiseen (LYNET). Yhdistämisellä tuetaan myös paikallisten laboratoriopalvelujen ja erityisosaamisen kehittämistä ja työpaikkojen säilymistä pohjoisessa.

Uudesta laboratoriosta kehitetään luonnonvara- ja ympäristöalalla toimiva akkreditoitu ympäristölaboratorio, joka muodostuu tuotannollisesta laboratoriosta ja tutkimuslaboratoriosta. Tutkimuslaboratoriossa kehitetään tutkimustyöhön tarvittavaa monipuolista, tieteellisesti korkeatasoista analytiikkaa ja tuotannollisessa laboratoriossa tuotetaan analyysejä viranomaistoimintaa ja ympäristöntilan seurantaa varten.

Laboratorio palvelee Metlan, Lapin ELY-keskuksen ja MTT:n lisäksi alueen muita tutkimuslaitoksia, viranomaisia ja yksityisiä yrityksiä. Kansainvälisen yhteistyön kautta laboratorio tarjoaa palveluja myös Barentsin alueen tutkimuslaitoksille.

Laboratoriolla on hyvät lähtökohdat toiminnalle, sillä kaikki kolme organisaatiota tuovat mukanaan laajat verkostonsa ja osaamisensa. Metlan ja ELY-keskuksen laboratoriot ovat toimineet muun muasa akkreditoituina laboratorioina.

 
   
 

Muutoksen myötä ELY-keskus vuokraa Metlalta työtiloja näytteenottajille.

EAKR rahoitaa

Laboratorioiden yhdistäminen toteutetaan osin EAKR-rahoituksen avulla. Rahoitusta käytetään nykyaikaisten laboratoriotilojen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kunnostettavat tilat muodostuvat Rovaniemen toimipaikan laboratoriotiloista ja niihin yhdistettävistä lisähuoneista.

Laboratorion kunnostustyöt on aloitettu syyskuussa 2010 ja uudet tilat valmistuvat 31.01.2011 mennessä. Pääurakoitsijana toimii P. Jokelainen Oy ja pääsuunnittelijana Miraplan Oy.

Lisätietoja:

  • Asiakaspäällikkö Virpi Alenius, Metla, puhelin 050 391 4529, virpi.alenius @ metla.fi
  • Vesistöpäällikkö Jari Pasanen, Lapin ELY-keskus, puhelin 040 518 7484, jari.pasanen @ ely-keskus.fi
  • Asiakaspäällikkö Marja Uusitalo, MTT, puhelin 040 5516916, marja.uusitalo @ mtt.fi
  • LYNET, Luonnonvara- ja ympäristötutkimuksen yhteenliittymä, www.lynet.fi

Metsäntutkimuslaitos rakentaa metsäalan tulevaisuutta tuottamalla ja välittämällä tietoa sekä osaamista yhteiskunnan parhaaksi.


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 31.03.2014 /KBym | Copyright Metla | Palaute