Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Kutsu tiedotusvälineille 13.10. Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Metsäsektorin suhdannekatsauksen 2010–2011 tiedotustilaisuus

Aika: Tiistai 19.10.2010 klo 10.00
Paikka: Tieteiden talo, Helsinki, Kirkkokatu 6

Alkuvuonna metsäteollisuustuotteiden vienti ja tuotanto ovat lähteneet reippaaseen kasvuun kysynnän elpyessä vientimarkkinoilla ja kotimaassa. Vientihintojen nousu on parantanut kannattavuutta erityisesti sahatavaran ja sellun tuotannossa. Metsäteollisuuden noin 10 miljoonan kuutiometrin puun tarpeen lisäys katetaan kasvattamalla kotimaan markkinahakkuita ja puun tuontia. Kotimaassa puukauppa on vilkastunut merkittävästi viime vuodesta ja erityisesti havutukkien hinnat ovat nousseet.

 Vauhdikas kasvu on kuitenkin hidastumassa kuluvan vuoden lopussa ja ensi vuonna. Kun julkinen elvytys Euroopan vientimarkkinoilla loppuu, myös talouskasvu ja samalla metsäteollisuustuotteiden kysynnän kasvu hidastuu. Sahatavaran ja sellun vientihintojen nousu on jo taittunut. Vuonna 2011 metsäteollisuuden viennin ja tuotannon ennakoidaan kasvavan kuluvaa vuotta hitaammin. Metsäteollisuuden puun tarve nostaa markkinahakkuita myös ensi vuonna, mutta hakkuiden määrä alittaa vielä selvästi taantumaa edeltäneen tason. Kantohintojen ennakoidaan nousevan kuluvaa vuotta maltillisemmin.

Metsäntutkimuslaitoksen Metsäsektorin suhdannekatsauksen 2010–2011 julkistamistilaisuudessa tarkastellaan kotimaan metsäsektorin nykyistä suhdannetilannetta ja ennakoidaan ensi vuoden kehitystä.

Tervetuloa!

Metsäsektorin suhdannekatsauksen tilaukset

Lisätietoja:

Metsäntutkimuslaitos rakentaa metsäalan tulevaisuutta tuottamalla ja välittämällä tietoa sekä osaamista yhteiskunnan parhaaksi.


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 31.03.2014 /SKet | Copyright Metla | Palaute