Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 19.8.2010 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Uudistettu GFIS-portaali tekee metsätiedon jakamisen ja löytämisen helpoksi

GFIS-portaalin, www.gfis.net, uudistukset on suunnattu niin palvelun käyttäjille kuin tiedon tuottajillekin. GFIS:n sivusto antaa käyttäjille lisää mahdollisuuksia päästä helposti käsiksi metsiä koskevaan informaatioon. Tiedon tuottajat puolestaan voivat jakaa tietoa missä päin maailmaa tahansa yksinkertaisella ja tehokkaalla tavalla.

GFIS on kokenut ulkonäöllisen muodonmuutoksen ja palvelua voi käyttää nykyisin 11 kielellä, joista uusimpina kielinä ruotsi, kiina, japani, korea, ja indonesia. Uutena toimintona palvelussa on niin sanottu ”mouse-over-toiminto”, jossa hiiri viedään halutun uutisotsikon päälle, jolloin uutinen voidaan kääntää englannin kielelle yhdellä näpäytyksellä ja saadaan käsitys minkälaisesta uutisesta on kyse.

Suomalaisia metsäuutisia on portaalissa erittäin kattava määrä. Kun valitsee sisältökieleksi suomen, löytyvät palvelusta Metlan lisäksi seuraavien organisaatioiden tuoreimmat metsäuutiset: SMY, forest.fi, Metsälehti, Tapio, UPM, Farmit.netm, StoraEnso, Metsähallitus, Metsämiesten Säätiö, MMM ja Puuinfo.

Tärkein asia uudistuksessa on ollut helppokäyttöisyyden lisääminen. Kaikilla organisaatioilla ei ole ollut mahdollisuutta linkittää tuottamaansa tietoa RSS-syötteitä palveluun, joten nyt tietoja on mahdollista lisätä myös web-lomakkeen avulla. Käyttäjät voivat puolestaan etsiä uutisia omilla hakusanoilla ja luoda hausta oman RSS-syötteen, jota voi seurata oman selaimen kautta.

Uusina tietotyyppeinä GFIS:stä löytyy metsäalan koulukseen, projekteihin ja asiantuntijoihin liittyvää informaatiota. Koulutusmateriaalin lisääminen ja hakeminen helpottaa yliopistojen kurssien löytämistä eri puolilta maailmaa. Metsämiesten säätiö on sponsoroinut tämän osuuden uudistetusta palvelusta.

GFIS tarjoaa informaatiota myös sosiaalisen median kautta. Facebook, Twitter ja GFIS-blogi takaavat sen, että jokaisella, erityisesti myös opiskelijoilla, on mahdollisimman tehokkaat välineet metsiä koskevan tiedon etsimiseen ja tarkasteluun.

GFIS-palvelua kehitetään kohti maailman laajuista yhteistyötä eri organisaatioiden ja toimijoiden välillä, jotta tietoa metsistä olisi kaikkien saatavilla nopeasti ja vaivattomasti, yhden palvelun alta.

Lisätietoja:

Metsäntutkimuslaitos rakentaa metsäalan tulevaisuutta tuottamalla ja välittämällä tietoa sekä osaamista yhteiskunnan parhaaksi.


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 31.03.2014 /UHel | Copyright Metla | Palaute