Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 10.5.2010 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Metsäntutkimuslaitos käynnisti YT-menettelyn

Metsäntutkimuslaitos (Metla) on tänään käynnistänyt yhteistoimintamenettelyn, joka koskee noin 350 työntekijää, eli käytännössä miltei koko muuta henkilökuntaa paitsi tutkijoita. Työnantajan esityksen mukaan vähennystarve on 115 henkilöä.

Toimenpiteen taustalla ovat toisaalta vuoden 2011 erittäin tiukka budjettikehys, toisaalta valtion tuottavuusohjelman henkilöstövähennysvelvoitteet, valtion toimitilastrategia, siirtyminen valtion palvelukeskusten asiakkaaksi ja muut laitoksen resurssointiin vaikuttavat muutokset.

Työnantajan esityksen mukaan henkilöstön vähentämistarve koskee aineistopalveluita, laboratoriopalveluita, graafisia palveluita, tieto- ja informaatiopalveluita, tietohallintopalvelujen perustietotekniikka- ja käyttöpalveluita, talous- ja henkilöstöhallintoa, kiinteistö-, keittiö-, huolto- ja vahtimestaripalveluita sekä verstastoimintaa.

Ehdotettuun toimenpidekokonaisuuteen sisältyy joidenkin palvelujen ulkoistamisia ja toiminnan tehostamista uudelleenorganisoimalla. Lisäksi selvitetään tarvetta ja mahdollisuuksia lomautuksiin ja lomarahojen vaihtoon vapaaksi vuonna 2011. Myös vapaaehtoisen eläköitymisen mahdollisuuksia selvitetään.

Työnantajan esitykseen ei sisälly toimintayksiköiden lopetuksia.

Esityksen mukaan tutkijoiden suhteellista osuutta laitoksen henkilöstössä kasvatetaan ja resursseja kohdennetaan entistä vahvemmin laitoksen strategian kahdelle tärkeimmälle tutkimuspainoalalle: metsiin perustuva yritys- ja elinkeinotoiminta sekä metsien yhteiskunnallinen merkitys.

Metsäntutkimuslaitos on Maa- ja metsätalousministeriön alainen valtion tutkimuslaitos, jonka tehtävänä on edistää tutkimuksen keinoin metsien taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää hoitoa ja käyttöä. Metlan strategisena päämääränä on tehdä yhteiskunnallisesti ja tieteellisesti vaikuttavaa, metsien kestävää käyttöä ja elinkeinotoiminnan kilpailukykyä edistävää tutkimus- ja kehitystyötä.

Metlassa työskentelee vakituisessa työsuhteessa noin 650 henkeä, joista noin 300 on tutkijoita. Määräaikaisissa työsuhteissa on mm. vuodenajasta riippuen noin 150-200 henkeä. Tutkimuslaitoksella on neljä alueellista yksikköä (Joensuu, Parkano, Rovaniemi, Vantaa) ja toimintaa lisäksi useilla muilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea.

Lisätietoja:

  • ylijohtaja Hannu Raitio, p. 010 211 2010, hannu.raitio @ metla.fi

Metsäntutkimuslaitos rakentaa metsäalan tulevaisuutta tuottamalla ja välittämällä tietoa sekä osaamista yhteiskunnan parhaaksi.


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 28.03.2014 /KBym | Copyright Metla | Palaute