Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 8.3.2010 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Venäjänkielinen teos pohjoisista luonnonmetsistä

Metsäntutkimuslaitos on julkaissut venäjänkielisen kirjan pohjoisten luonnonmetsien ekologiasta. Teos on nimeltään "Hvojnye lesa severnyh širot – ot issledovanija k èkologičeski otvetstvennomu lesnomu hozjajstvu", ja se on vuonna 2008 ilmestyneen ”Pohjoiset havumetsät – tutkimustuloksia ekologiseen metsänhoitoon” -kirjan laajennettu versio. Kirjan tutkimustulokset perustuvat Metlan Kolarin toimipaikan vuosina 2006–2008 johtamaan laajaan Interreg-Tacis tutkimushankkeeseen.

Venäjänkielinen kirja tuotettiin alun perin Interreg-Tacis tutkimushankkeen venäläisten yhteistyökumppaneiden ja metsäorganisaatioiden käyttöön. Koska kirja sisältää uutta tietoa, siitä tehtiin myös Metlan www-sivustolta vapaasti tulostettava versio.

Kirja sisältää yksityiskohtaiset kuvaukset Pohjoiset havumetsät -hankkeen tuloksista. Hankkeessa tutkittiin luonnonmetsien dynamiikkaa, rakennetta ja lajistoa Suomen Lapissa ja Luoteis-Venäjällä. Tavoitteena oli tuottaa tietoa, jota voidaan käyttää esimerkiksi luonnon häiriödynamiikkaa jäljittelevien metsänkäsittelymenetelmien kehittämisessä, joten kirja sisältää myös metsänhoidon suosituksia.

Kuvaukset Luoteis-Venäjän havumetsien luonnosta ovat oleellisesti laajempia kuin aikaisemmin valmistuneen suomenkielisen kirjan vastaavat osat. Muun muassa Dvina–Pinega -alueen metsäkuolemien selvittelyyn on paneuduttu syvällisesti.

Lisätietoja:

  • Tutkija Heikki Kauhanen, p. 050 391 3522, heikki.kauhanen @ metla.fi
  • Tutkija Esa Huhta, p. 050 391 3510, esa.huhta @ metla.fi
Metsäntutkimuslaitos rakentaa metsäalan tulevaisuutta tuottamalla ja välittämällä tietoa sekä osaamista yhteiskunnan parhaaksi.

Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 28.03.2014 /KBym | Copyright Metla | Palaute