Metla on osa Luonnonvarakeskusta 1.1.2015 alkaen. www.luke.fi
  SUOMEKSI     PÅ SVENSKA     IN ENGLISH     AUF DEUTSCH     ПО-РУССКИ     
 
Metla-etusivuTutkimusPalvelutJulkaisutMetinfo-metsätietopalvelutTutkimusmetsätTietoa MetlastaStrategiaYhteystiedot
Metla » Metlassa nyt » Tiedotteet
Tiedote 16.2.2010 Metsäntutkimus Facebookissa Metla Twitterissä
Sivukartta | Haku

Keski- ja Itä-Euroopan metsätietopalvelu on metsäalan yritysten uusi apuväline

Metsäntutkimuslaitos panostaa metsäalan yritysten ja muiden metsäalan toimijoiden kansainvälistymisen ja verkottumisen edistämiseen. Apuvälineeksi on nyt perustettu Keski- ja Itä-Euroopan metsätietopalvelu KIEMET. Tavoitteena on löytää metsätietopalvelun avulla liiketoimintamahdollisuuksia ja uusia kansainvälisiä markkinoita.

Metsätietopalvelu syntyy kolmevuotisen ESR -rahoitteisen hankkeen tuotoksena. Tietopalveluun kerätään tietoa kohdemaiden (Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tšekki, Slovakia, Valko-Venäjä, Ukraina jaRomania) metsäalan liiketoimintaympäristöistä. Tällä hetkellä palvelussa on kattavat taustatiedot osasta kohdemaita, ja uutta tietoa syntyy muun muassa Keski- ja Itä-Euroopan maiden puuhuollosta, metsäalan yrityksistä ja bioenergiamarkkinoista.

- ”Hanke vastaa omalta osaltaan erityisesti Itä-Suomen metsäalan rakennemuutokseen vahvistamalla Keski- ja Itä-Euroopan maiden metsäalaan liittyvää osaamista. Lisäksi se auttaa Metlan profiloitumista siirtymätalousmaiden metsäsektorin parhaaksi asiantuntijaksi Suomessa”, toteaa hankkeen projektipäällikkö, tutkija Juhani Marttila.

Hankkeen tulokset julkaistaan Metlan Metinfo-tietopalvelussa osoitteessa www.metla.fi/metinfo/kie.

Mukana vahvoja osaajia Itä-Suomesta

Metla toimii kolmivuotisen hankkeen koordinaattorina. Lisäksi hankkeessa ovat mukana Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osasto, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu, Pohjois-Karjalan ammattiopiston Valtimon yksikkö sekä Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Mikkelin pienyrityskeskus. Hankkeeseen osallistuu myös etenkin pohjoiskarjalaisia ja eteläsavolaisia yrityksiä.

Lisätietoja:

Metsäntutkimuslaitos rakentaa metsäalan tulevaisuutta tuottamalla ja välittämällä tietoa sekä osaamista yhteiskunnan parhaaksi.


Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteet Internetissä: http://www.metla.fi/tiedotteet/    Metlan RSS-tiedotesyöte
Metla/Viestintä PL 18, 01301 VANTAA, p. 010 211 2000, sähköposti: info @ metla.fi

  Päivitetty: 28.03.2014 /SKet | Copyright Metla | Palaute